Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegație din Medgidia la Bruxelles, la invitația europarlamentarului Renate Weber

ro

16 Oct, 2015 12:12 2128 Marime text
Un grup de 21 de persoane din Medgidia a fost invitat la Bruxelles de către europarlamentarul Renate Weber, în urma unei vizite pe care a făcut-o la Biblioteca Municipală, filiala Nord. Inițiativa venită din partea doamnei Weber i-a bucurat și onorat pe voluntarii de la bibliotecă și pe toți cei care au dat curs invitației. Viceprimarul Luminița Vlădescu, consilierul local Daniela Daniel, Alina Ocheană, coordonatoarea filialei nord a bibliotecii și profesor Anișoara Ciornei, împreună cu voluntarii au făcut parte din delegaţia ce a vizitat Parlamentul European.
Renate Weber a vizitat filiala nord a Bibliotecii Municipale Medgidia în luna iulie, ocazie cu care a fost profund impresionată de activitatea pe care Alina Ocheană o desfășoară împreună cu voluntarii. Aceasta declara atunci că „bibliotecile au devenit spații vii, adevărate centre comunitare, unde oamenii pot interacționa, seniorii au acces la informație digitală, în timp ce copiii defavorizați primesc o șansă la educație”. În același timp, programul dedicat conștientizării asupra prevenirii cancerului de sân a fost un alt aspect care a impresionat-o pe Renate Weber, care i-a felicitat pe toți cei implicați pentru că „nu multe instituții de acest gen au astfel de campanii, de obicei acestea sunt costisitoare și nu reușesc, poate, să ajungă la atâția oameni”.
Încă de atunci, europarlamentarul a promis echipei de la Medgidia că o va invita la Bruxelles, pentru a putea cunoaște o parte din ceea ce înseamnă Parlamentul European și, în același timp, pentru ca și colegii săi să afle de activitățile minunate pe care tinerii din Medgidia le desfășoară. Vizita s-a concretizat săptămâna trecută, când grupul a fost la Bruxelles, la Parlamentul European, acolo unde a putut participa la o sesiune de comunicări ale comisiei pentru transport, precum și la o prezentare a Bibliotecii Regale.
„Am fost extrem de impresionați de modul în care Renate Weber ne-a primit și ne-a prezentat organizarea Parlamentul European. Întâlnirea a fost una proactivă, doamna răspunzându-ne la toate întrebările, lămurind astfel unele aspecte pe care le puteam afla numai de la fața locului. Tinerii noștri m-au impresionat nespus și i-au impresionat și pe cei de acolo, prin inițiativa și dăruirea de care dau dovadă. Ne bucurăm că doamna Renate Weber ne-a oferit acest prilej, mai ales pentru voluntari, care sunt copii cu rezultate foarte bune la învățătură și reușesc să îmbine cu succes viața de elev sau student cu voluntariatul. Îi mulțumesc încă o dată doamnei Weber și sper ca exemplul său să fie urmat și de alți europarlamentari români, pentru ca tinerii merituoși din toată țara să aibă această oportunitate”, a declarat viceprimarul municipiului Medgidia, Luminița Vlădescu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii