Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:31 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie la neatenţie De azi, începe conversia creditelor din franci elveţieni de la Volksbank la Banca Transilvania

ro

05 May, 2015 08:42 1217 Marime text
 
Clienţii Volksbank cu credite în franci elveţieni au început să primească telefoane şi SMS-uri prin care sunt chemaţi la ghişeul băncii. Aici vor afla oferta de conversie în lei, valabilă până la sfârşitul lunii iulie.
 
Noul proprietar al Volksbank, Banca Transilvania, e gata să le facă unele concesii clienţilor: le va returna comisionul de risc. În plus, e gata să reducă suma rămasă de plata cu 22,5%.
 
De astăzi intră în vigoare oferta pentru conversia creditelor în franci elveţieni de la Volksbank, făcută de Banca Transilvania. Clienţii Volksbank cu credite în franci care vor să-şi convertească creditul în lei, la Banca Transilvania, trebuie să acceseze link-ul postat pe frontul paginii www.volksbank.ro. Urmînd paşii prevăzuţi în procedura online, clientul va află care sînt condiţiile conversiei, dobîndă la creditul în leu şi, în cazul acceptului, va fi programat pentru o zi în care urmează să se prezinte la banca pentru semnături şi încheierea actelor necesare ontractului.
 
Oferta este valabilă în perioada 4 mai – 31 iulie a.c., în peste 100 dintre sediile VBRO din ţară, iar lista cu acestea poate fi consultată pe siteul Volksbank România. Programul unităţilor, în vederea conversiei, este următorul: luni, miercuri, vineri, de la ora 9:00 la 17:00, iar marţi şi joi acesta este prelungit, de la 9:00 la 19:00, conform site-ului https://www.bancatransilvania.ro/volksbank/.
 
Banca Transilvania şi Volksbank România reamintesc faptul că pînă în data de 17 mai a.c. clienţii cu credite în CHF beneficiază, pentru plata ratelor curente, de un curs îngheţat la nivelul sfîrşitului anului 2014.
 
RISCURI
 
Există riscul că odată ce transformă creditul în lei pe o dobândă variabilă, la un moment dat această dobânda să crească şi să piardă ceea ce au câştigat
 
La negocieri, clienţii trebuie să insiste să primească toată reducerea într-o singură tranşă
 
Restituirea comisioanelor. Clienţii care au mers pe calea instanţei au obţinut restituirea integrală a comisionului de risc redenumit administrare cu dobânda legală, până la efecturarea restituirii, ceea ce este o soluţie bună şi mult mai favorabilă decât cea propusă de Banca Transilvania.


Sursa:
Cabinet Av. Coltuc
Bucuresti, sector 5, Romania str. Calea Rahovei, nr. 266-268,
Electromagnetica Business Park, corp 60, et. 2, cam. 8
www.coltuc.ro
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii