Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:00 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Șova a fost arestat azi noapte!

ro

15 Dec, 2015 08:03 2484 Marime text
 
Dan Șova a fost arestat azi noapte, puțin după miezul nopții pentru 20 de zile. El fusese ieri prezent în fața magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), unde s-au judecat două contestaţii la măsura de arest la domiciliu.

Practic, magistrații ICCJ au admis cntestația formulată de Parchetul de pe lângă instanța supremă împotriva încheierii nr. 936 din 04 decembrie 2015 a ICCJ - Secția Penală pronunțată în dosarul nr. 4359/1/2015.
Desfiinţează în totalitate încheierea atacată şi rejudecând:
În baza art. 226 alin. 1 şi 2 C.pr.pen. admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie –– Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Şova Dan Coman.
În baza art. 223 alin. 2 C.pr.pen rap. la art. 202 alin. 1, 3, 4 lit. e C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului Şova Dan-Coman, pentru o perioadă de 20 de zile, începând cu data de 14 decembrie 2015 până la data de 02 ianuarie 2016, inclusiv.
În baza art. 230 C.pr.pen., dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Şova Dan-Coman.
Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Şova Dan Coman împotriva aceleiaşi încheieri.
Obligă contestatorul inculpat la plata sumei de 235 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 35 lei, reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorului ales, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei.
Decizia este definitivă şi a fost pronunţată în cameră de consiliu, aseară (14 decembrie).

În 4 decembrie, ÎCCJ a decis ca Şova să fie plasat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă în legătură cu un contract de asistenţă juridică de la CET Govora. DNA a făcut contestaţie, cerând arest preventiv, dar şi senatorul a contestat decizia, solicitând să fie lăsat în libertate.
Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova ar fi pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al CET Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.
DNA precizează că, în decembrie 2011, între CET Govora, reprezentată de Mihai Bălan în calitate de director general, şi societatea de avocatură s-a încheiat contractul de asistenţă juridică, onorariul stabilit fiind de 10.000 euro/lună.
Contractul s-a încheiat pe o perioadă de un an, iar obiectul acestuia se referea la activităţi juridice pentru litigiile în care parte era CET Govora.

Ti-a placut articolul?

Comentarii