Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cutremurul din Chile s-a soldat ieri seara cu doi morți și zece răniți

ro

17 Sep, 2015 07:49 2250 Marime text
 
În Chile un seism cu magnitudinea de 8,3, ce s-a înregistrat ieri seară, a provocat panică în rândul populației și și a declanșat alertă de tsunami pe întreaga coastă.
 
În urma cutremurului, cel puțin două persoane au fost ucise și alte zece rănite, potrivit autorităților chiliene, citate de AFP, potrivit agerpres.ro.
 
Centrul seismologic al țării a anunțat că a avut loc un cutremur de magnitudine 7,2, iar autoritățile au declanșat o alertă de tsunami pe coastele țării, informează AFP și Reuters.
 
Seismul a afectat capitala Santiago, cu peste 5 milioane de locuitori, fiind urmat de numeroase replici. El a fost resimțit până la Buenos Aires în Argentina, la o distanță de 1.400 km.
 
Cutremurul de pământ a fost înregistrat la 19.54 (22.54 GMT), la 36 km vest de orașul Canela Baja în regiunea Coquimbo (500 km nord de Santiago) și la o adâncime de 11 km, a declarat Centrul seismologic național al Universității Chile, potrivit agerpres.ro.
 
Centrul seismologic național a evaluat magnitudinea seismului la 7,2, în timp ce Institutul american de geologie (USGS) a făcut o evaluare inițială de 7,9.




Sursa foto: fanatik.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii