Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curiozități în trafic. Întrebare cu tâlc postată pe pagina MAI. Incredibil ce răspuns au avut reprezentanții ministerului

ro

25 Aug, 2018 12:49 1478 Marime text
Pe pagina de Facebook a MAI toți cei care au nevoie de o informație pot cere ajutor. Pe lângă întrebările serioase, polițiștii mai primesc și întrebări care stârnesc amuzamentul tuturor. La una dintre acestea oamenii legii și-au făcut timp să răspundă. 

Întrebare primită pe Facebook MAI:
„Dacă, să spunem, eu dețin un struț și merg cu el călare prin localitate cu 70-80 km/h e contravenție? Și dacă da, cine ia amenda, eu sau struțul? Mulțumesc anticipat!”

”Răspuns:
1. Întotdeauna se amendează șoferul și nu mașina... ca atare, dacă amendăm struțul ar însemna că el conduce, adică alergați cu el în spate! De ce ați face asta?
2. În ambele variante, călăriți sau sunteți călărit, pentru a atinge acea viteza cu ceva sau cu cineva în spate, vă garantăm că avem de-a face cu dopaj sau altceva... iar așa ceva este interzis!
3. Totuși, în cazul în care sunteți conducător auto, vă rugăm să nu uitați că viteza de deplasare în localități este, de regulă, 50 km/h.
Și vă mai rugăm ceva... puneți-vă centura de siguranță, NU FOLOSIȚI TELEFONUL fără dispozitiv handsfree și nu faceți live-uri de la volan!
Atenție mare la pietoni, bicicliști, motocicliști și la trafic în general!
P.S.: Struțul poate atinge o viteza maximă de 70 km/h, dar numai pe distanțe foarte mici și fără greutăți în spate!
O zi frumoasă!” - au transmis pe Facebook reprezentanții MAI. 

Sursa foto: Facebook/MAI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii