Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum puteţi primi permisul de conducere acasă

ro

13 Oct, 2015 10:36 2467 Marime text
Conducătorii auto pot solicită un duplicat al permisului de conducere, direct de la ei de acasă prin e-mail, fără să se mai deplaseze la serviciul public comunitar. Facilitatea este disponibilă pentru permisele auto emise începând din 2009, numai dacă documentele au fost pierdute sau deteriorate ori numele actual al titularului nu mai corespunde cu cel din vechiul document. Adresele de e-mail la care trebuie trimise solicitările sunt disponibile pe paginile de internet ale prefecturilor din ţară (daca au fost publicate) sau pot fi aflate sunând la registratura instituţiei.
Printr-un Ordin al MAI, autorităţile au dat posibilitatea conducătorilor auto să solicite prin e-mail duplicatul permisului de conducere pierdut, furat sau deteriorat, ori in cazul schimbării numelui titularului, înainte de expirarea valabilităţii administrative.
Pentru eliberarea noului carnet de conducere, titularul trebuie să depună o cerere în acest sens la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, informează avocatnet.ro.
În cazul documentelor emise după data de 1 ianuarie 2009, cererea pentru eliberarea unui duplicat poate fi adresată şi prin corespondenţă, pe adresa serviciului public comunitar care a emis permisul de conducere anterior său direct prin e-mail.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii