Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:40 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

INTERCEPTĂRI Cum își asigura Chiliman „protecție” la B1 și România TV

ro

20 Jun, 2015 08:50 1792 Marime text
 
Instanța Înaltei Curți de Casație și Justiție a RESPINS solicitarea DNA de  ARESTARE preventivă a primarului Sectorului 1 Andrei Chiliman, a lui Vlad Moisescu, creierul industriei de atribuirea a contractelor pe șpăgi, a "jandarmului" său, consilierul personal  al lui Chiliman, Ioana Costescu, și a trezorierului Ion Brad. Instanța a decis doar control judiciar pentru cei patru. Decizia nu este definitivă, ci poate fi contestată de procurori.

Întrebarea care se pune este dacă directorii din primărie, alți funcționari, implicați in gruparea infracțională organizată de Moisescu și subordonați direct lui Chiliman,  care cărau comisionele cu sacoșa sau care impuneau oamenilor de afaceri să plătească șpăgile, vor mai da declarații complete în fața procurorilor și judecătorilor dacă șefii lor autoritari sunt liberi, relatează romanialibera.ro.

Proiectul de legea, lansat cu agresivitate de senatorul PSD Șerban Nicolae, prin care se interzice arestarea pentru fapte de corupție, deși nu a ajuns în faza de post-promulgare - publicarea  în Monitorului Oficial-, începe să dea roade. Instanțele par timorate și nu mai decid arestări, chiar dacă lăsarea în libertate poate altera ancheta

Omul de încredere al primarului Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, ar fi cerut ca o parte din șpăgile primite de la ROMPREST, firma omului de afaceri Florian Walter, care a fugit în străinătate și este cercetat într-un dosar de evaziune fiscală, să fie plătite ca publicitate către B1 TV și România TV, prin care încerca să-și asigure protecție atât lui, cât și primarului Andrei Chiliman și Ioanei Costescu, conform referatului procurorilor DNA.

Se confirmă, astfel, informațiile pe care România liberă le-a prezentat încă de joi privind legătura dintre primarul Sectorului 1 și afaceristul Florian Walter.

”Această protecţie consta în faptul că nu apărea nimic negativ despre ei în mass – media, iar dacă în mod întâmplător ar fi apărut ceva aceştia ar fi avut capacitatea să oprească speculând relaţia contractuală”, explică DNA. 

Totodată, omul de încredere al lui Chiliman nu s-ar fi ocupat cu traficul de influență doar la nivelul Primăriei Sectorului 1, ci și la nivelul Guvernului condus de Călin Popescu Tăriceanu.

”Exercita acte de trafic de influenţă determinând angajarea unor funcţionari de rang înalt (secretari de stat sau directori de agenţii şi companii de stat) în funcţii de conducere în ministere, companii, iar în schimbul acestei activităţi pretindea şi primea diverse sume de bani de la aceştia”, arată procurorii.

INTERCEPTĂRI. Redăm o discuție între deputatul PSD Sebastian Ghiță, cercetat sub control judiciar în dosarul cumnatului lui Victor Ponta, și Vlad Moisescu:

GHIŢĂ SEBASTIAN – Ai văzut că mi-am băgat niţel coada în sectorul 1? Cred că m-ai simţit!

MOISESCU VLAD – Cu ce?

GHIŢĂ SEBASTIAN – Un pic, aşa, cu campania! Şi eu, acolo, un om-doi, o de-aia, o convingere, o door-to-door, o..

MOISESCU VLAD – Aaa, da! Nu e…Foarte bine, ce..!

GHIŢĂ SEBASTIAN – Dar nu exagerat! Că şi voi aţi făcut. Nici să nu fac acolo fără să …(n.n. – nu continuă) Cât vezi scorul? Că, eu am alea de la exit poll-uri şi e 41- 29.

MOISESCU VLAD – Da. Exact.

GHIŢĂ SEBASTIAN – Deci, aşa ne-au ieşit.. Tu ai făcut cu ăia ai tăi, cu GSS-ul sau…?

MOISESCU VLAD – Da, da, da. Şi naţional şi … (n.n. – vorbesc simultan)

GHIŢĂ SEBASTIAN – Şi noi la fel. Am făcut calibrările la exit poll.

MOISESCU VLAD – Da, aşa e.

O altă discuție din 11 noiembrie 2014:

MOISESCU VLAD – Da, mă, da. Ce?

GHIŢĂ SEBASTIAN – Hai, mă, ia-ţi prostu’ şi dă-l în p*** mea! Hai, că mă enervezi!

MOISESCU VLAD – 15 minute am… acuma … (n.n. – vorbesc simultan) Următoarele 80 …s-a dus dracu’.

GHIŢĂ SEBASTIAN – Auzi, mă? Auzi, mă? Ştii ăla cu…ăia doi de se culcă în pat unul lângă altul, şi ăla îi zice: bă, fă-ţi l*** ţie, nu mie!

MOISESCU VLAD – Bă, bă, să vii nepregătit în halul ăsta, în p*** mea!

GHIŢĂ SEBASTIAN –  Bă, omule, păi ăsta a stat patru ore şi s-a pregătit. VLADE, s-a pregătit, mă, omul! Îţi dau cuvântul meu! Dar, mă enervezi! Am mers la el acasă, am stat, suntem prieteni toţi…Da’ mai du-te-n p*** mea cu sectorul 1 al tău, că mă enervezi! O sun pe IOANA! Oricum nu vreau să vorbesc cu tine!

MOISESCU VLAD – Hai, bă! E de mândrie, bă!

GHIŢĂ SEBASTIAN – E de mândrie, pe dracu’ să te pieptene! O sun pe IOANA şi te torn la ea. O să-I zic: “IOANO, uite ce face nesimţitul de MOISESCU, fir-ar al dracului să fie!”

MOISESCU VLAD – Da, bine, toarnă! ...Auzi? Mai sunt două de-astea, stăm acasă, în p*** mea! Două emisiuni…îmi bag p***!

GHIŢĂ SEBASTIAN – Păi, dacă au făcut ăia mişto – tineret, mândria ţării – au făcut mişto de voi cu găinile şi l-aţi trimis pe ăsta la emisiune! (n.n. – râde).

MOISESCU VLAD – Da, pe bune, nene! Sinistru!

GHIŢĂ SEBASTIAN – Da…Mă enervezi! Mâine să dai un whisky, ca să negociem!

MOISESCU VLAD – Bine!

GHIŢĂ SEBASTIAN – Hai! Pa!

MOISESCU VLAD – Pa!



Sursa: romanialibera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii