Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu această infuzie de păpădie cu miere, ficatul şi rinichii vor spune ”mulţumesc”

ro

10 Apr, 2016 23:31 3808 Marime text
 
Infuzia de păpădie reprezintă un adevărat elixir pentru ficat şi rinichi, un depurativ natural al întregului organism. Potrivit specialiștilor, această infuzie de păpădie contribuie la eliminarea toxinelor. Dar cum putem obține această infuzie?
 
Amestecă 10 g (două linguriţe) de plantă uscată (partea aeriană alcătuită din frunze) şi 250 ml apă (o cană). După ce a dat în clocot, acoperă vasul şi lasă preparatul la infuzat, în repaus, 10 minute. La final, strecoară şi infuzia de păpădie poate fi consumată. Nu se îndulceşte ceaiul cu zahăr. Dacă gustul e neplăcut, foloseşte miere de albine sau zahăr brun.
 
Doză recomandată de infuzie de păpădie este de două căni pe zi, una dimineaţă, pe stomacul gol, şi seară înainte de culcare. O cură cu infuzie de păpădie de trei săptămâni va avea efecte benefice asupra întregului organism, acţiunea să fiind vizibilă şi la nivelul pielii, care va deveni mai fermă şi mai fină. În afecţiunile renale de natură infecţioasă se recomandă cură cu infuzie de păpădie şi administrarea de pilule cu albastru de metilen.
 
Filtrele de detoxifiere ale organismului sunt numeroase: pielea (prin transpiraţie), plămânii (prin respiraţie), aparatul renal (prin urinare) şi, nu în ultimul rând, tubul digestiv (prin defecatie), care este a patra cale de eliminare a toxinelor din organism. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii