Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Criza Refugiaţilor - Fiecare Barou din România va prelua 100 de imigranţi. "După ce-am primit atâţia melteni, cum să nu primim şi nişte sirieni?"

ro

10 Sep, 2015 17:06 2038 Marime text
Barourile din România nu rămân nepăsătoare la drama umanitară a refugiaţilor sirieni. După ce România a fost somată de Comisia Europeană să găzduiască peste 6000 de refugiaţi, UNBR a sărit şi ea în ajutor.

Astfel, la şedinţa de Comisie Permanentă şi de Consiliu din week-end, de la Eforie Nord, diriguitorii Uniunii au convenit să le ofere adăpost refugiaţilor, fiecare Barou urmând să preia şi să susţină, din fondurile de rezervă proprii, impresionanta cifră de 100 de refugiaţi sirieni.
 
"Discuţiile mai spinoase au fost cu Baroul Vaslui, pentru că după legea refugiaţilor, bărbaţii au voie cu mai multe femei, nu femeia cu mai mulţi bărbaţi, şi în nici un caz în acelaşi timp.
 
Pe cei de la Baroul Olt i-am convins repede - practic, acolo se va răsturna căruţa cu refugiaţi. Iar cei de la Bucureşti sunt obişnuiţi, pentru că ei au de-a face cu refugiaţi din toate colţurile ţării, în special moldoveni.
 
Este o dovadă a sufletului de avocat, despre care mult timp s-a spus că nu îl avem, pentru că ni l-am vândut diavolului. Nimic mai fals!", a spus pentru Avocatura.com un înalt oficial al UNBR.
 
"Evident, au fost şi mulţi retrograzi care s-au opus acestei generozităţi. Însă, vocea raţiunii a prevalat. După ce am primit în profesie atâţia melteni, cum să nu primim şi nişte sirieni? Sunt singurii acoperiţi pe care îi acceptăm", a mai spus avocatul despre măsura care îşi propune să şteargă petele negre de pe imaginea avocaturii.
 
Acesta este un pamflet, scris de Teodor Burnar, de la avocatura.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii