Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:19 25 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Criza politică are repercusiuni majore asupra cursului valutar actual

ro

09 Nov, 2015 23:00 1224 Marime text
 
Criza politică din prezent are repercusiuni majore asupra cursului valurat actual. Iată care a fost cursul valutar astăzi. 
  
Astfel, euro rămâne la 4,45 lei, aproape de cursul anunţat vineri de BNR când moneda europeană a atins maximul ultimelor patru luni. Moneda nu a mai atins la o valoare atât de ridicată faţă de leu din 9 iulie 2015, când Banca Naţională a anunţat un curs de referinţă de 4,4805 lei/euro.

De asemenea, dolarul creşte puternic la 4,14 lei, peste maximul ultimelor şase luni atins vineri la cursul BNR: 4,0958 lei. Vineri, pe piaţa interbancară, moneda americană a ajuns la 4,15 lei, potrivit economica.net.

O altă monedă care este în creștere este francul, care a ajuns la 4,12 lei, faţă de 4,11 lei, cursul anunţat vineri de banca centrală când moneda elveţiană a atins maximul ultimelor două luni la cursul BNR.

Potrivit analiștilor, dacă se va ajunge la alegeri anticipate, euro ar putea ajunge și la 4,5 lei. 

„Dacă nu se va ajunge la o înţelegere rapidă pentru formarea unui nou Guvern, ne putem aştepta ca euro să continue să se aprecieze şi să testeze din nou rezistenţa de la 4,5 lei. Chiar dacă va trece de acest nivel însă, experienţa crizelor politice anterioare, mai mici sau mai mari, ne arată că pe termen mediu intervalul de variaţie al cursului valutar nu se schimbă în mod semnificativ, acest lucru având loc doar în cazul unor evenimente economice importante, nu în cazul celor politice”, a declarat Marius Pandele, analist la casa de brokeraj Prime Transaction, conform economica.net.

„Leul se depreciază într-o reacţie tipică de repoziţionare în momente de incertitudine. Dincolo de tiparul reacţiei iniţiale, cursul se poate opri în jurul lui 4,45 lei. Deprecieri mai mari ar fi dacă se ajunge la alegeri anticipate, am vorbi de 4,48 - 4,50 atunci”, a declarat Claudiu Cazacu, analist şef la casa de brokeraj XTB România, pentru sursa citată. Sursa foto: bzv.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii