Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:52 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimis în judecată alături de Nicușor Constantinescu Cristian Zgabercea, la mâna juriștilor TVR

ro

20 Apr, 2015 20:40 1172 Marime text
Situaţia producătorului general al TVR, Cristian Zgabercea, care a fost trimis în judecată de DNA în dosarul lui Nicuşor Constantinescu, se află în atenţia juriştilor din Televiziunea Română, dar şi a unei case de avocatură, a declarat luni, Stelian Tănase, şeful SRTv. Stelian Tănase, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a precizat că a discutat luni cu producătorul general al TVR, Cristian Zgabercea.
 
Potrivit unui comunicat de presă transmis, joia trecută, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), procurorii DNA - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Cristian Zgabercea într-un dosar care îl vizează şi pe Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa. Zgabercea a fost trimis în judecată pentru fapte pe care le-ar fi comis pe vremea când era consilier al preşedintelui CJ Constanţa, acesta fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu, constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală.
 
Stelian Tănase spune, însă, că nu s-a ajuns la o concluzie în privinţa unei eventuale demisii sau suspendări din funcţie a lui Zgabercea. "Am discutat cu dumnealui, aşa cum am promis, am dat situaţia lui la juriştii noştri şi aşteptăm un răspuns. Deja am două opinii diferite (...) şi am apelat şi la o firma de avocaţi să ne dea o părere independenţa. Asta am făcut azi-dimineaţă", a declarat Stelian Tănase, luni, pentru Mediafax.
 
Stelian Tănase a precizat că Cristian Zgabercea nu are o viziune proprie în această situaţie şi nu a fost ostil în discuţie. "Am evocat toate variantele posibile, a fost o discuţie deschisă (...) Am avut o discuţie cu situaţia asta care este, în legătură cu imaginea TVR, cu ce ne spune legea, cu situaţia lui de la Constanţa. Mi-a evocat-o, mi-a explicat dosarul, ce probleme sunt. A fost o discuţie lungă şi, zic eu, utilă. Acum să vedem juriştii pe ce punct de vedere se plasează până la urmă, pentru că am primit două puncte de vedere destul de diferite", a spus Stelian Tănase.
 
Întrebat la ce se referă cele două puncte de vedere, Stelian Tănase a răspuns: "Nu pot să spun deocamdată. Aştept să ne stabilim pe un punct de vedere".
 
Totodată, contactat luni de Mediafax, Cristian Zgabercea a spus, la rândul sau, că aşteaptă punctul de vedere al juriştilor din Televiziunea Română.
 
Pe de altă parte, pe 16 aprilie, Stelian Tănase preciza, într-o declaraţie acordată Mediafax, că "legea este destul de limpede în acest stadiu al cercetării". "Nu avem, potrivit Codului muncii, a lua măsuri specifice, măsurile noastre că şi companie ar interveni în momentul în care ar fi reţinut sau arestat. Legea nu ne obligă la nimic în legătură cu această situaţie", spunea la momentul respectiv Stelian Tănase.
 
Conform rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupţie din Constanţa, în cursul anului 2012, Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Carmen Florentina Oproiu şi Fundaţia Fantasio au constituit un grup infracţional organizat al cărui scop a fost comiterea mai multor infracţiuni îndreptate împotriva patrimoniului judeţului Constanţa, precum şi a unor infracţiuni de evaziune fiscală.
 
În perioada respectivă, Nicuşor Constantinescu, ajutat de Cristian Zgabercea şi Florentina Oproiu, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi a plătit, în mod nelegal, finanţări nerambursabile din fonduri publice către asociaţii şi fundaţii în suma de 5.094.836 de lei, potrivit unui comunicat transmis pe 16 aprilie de DNA.

Sursa: hotnews.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii