Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:47 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Buşoi va reprezenta PNL în bătălia pentru Primăria capitalei. Cine este Buşoi?

ro

09 Dec, 2015 19:45 1668 Marime text
 
PNL Bucureşti şi-a desemnat candidatul pentru Primăria capitalei. Astfel, cu unanimitate de voturi, liberalii au decis ca fostul preşedinte CNAS Cristian Buşoi să candideze la Primăria capitalei.
 
Buşoi a intrat în politică în 1996, iar prima funcţie ocupată a fost cea de vicepreşedinte fondator al Organizaţiei Tineretului Naţional Liberal (TNL) Mehedinţi, până în 1998. Între octombrie 2005 – ianuarie 2007 a fost vicepreşedinte PNL Mehedinţi, iar din iunie 2009, este vicepreşedinte PNL Timiş, organizaţie care l-a propulsat şi în Parlamentul European. Potrivit Gândul, Buşoi face parte din generaţia de tineri liberali promovaţi de Călin Popescu Tăriceanu fiind consilier al lui Călin Tăriceanu la partid, postura din care a fost promovat în 2004 pe un loc de deputat pe listele Alianţei DA.
 
Buşoi a fost deputat în Parlamentul României din 2004 până în 2007, când a devenit prima dată eurodeputat. A revenit în ţară pentru a ocupă funcţia de preşedinte al Case Naţionale de Asigurări de Sănătate, pe care a deţinut-o până în 2014, când a candidat şi câştigat un nou mandat în Parlamentul European.
 
Potrivit CV-ului său, Buşoi este absolvent al Facultăţii de Medicină (în 2003), iar doi ani mai târziu al Colegiului Naţional de Apărare, Bucureşti. Buşoi şi-a continuat însă studiile, absolvind şi Dreptul în 2007, apoi Institutului Diplomatic Român (2008) şi în 2013 Colegiul Naţional de Informaţii. În 2010, Buşoi şi-a luat doctoratul în sănătate publică şi management sanitar, Universitatea de Medicină şi Farmacie Timişoara.
 
Numele lui Buşoi, legat de scandalul Duicu
 
Cristian Buşoi a fost interceptat de procurori în dosarul baronului de Mehedinţi Adrian Duicu. Potrivit interceptărilor, Cristian Buşoi ar fi oferit foarte mulţi bani Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Mehedinţi. "Nu mai ştiu de ce m-am întâlnit cu Duicu, trebuie să mă uit în agenda", a spus Cristian Buşoi în aprilie 2014, într-o intervenţie telefonică la postul de televiziune Realitatea TV, în context. Acesta a precizat că în perioada în care era preşedinte al CNAS mulţi preşedinţi de consilii judeţene îi cereau suplimentarea bugetelor CJAS.
 
Convorbirea dintre Cristian Buşoi şi Adrian Duicu a fost interceptată pe 18 iunie 2013, după ce liberalul fusese numit în fruntea CNAS, scrie Ziare.com.
 
Mai mult, Adrian ar fi deţinut o clinică privată în judeţul Mehedinţi, mai transmit procurorii. Potrivit acestora, cei doi s-ar fi întâlnit la sfârşitul anului 2013, iar bugetul CJAS Mehedinţi a fost depăşit doar de cel al Bucureştiului, după suplimentare, anul trecut fiindu-i alocată o suma totală de 6 milioane de lei.
 
Buşoi şi Duicu s-ar fi întâlnit în parcarea unui fast-food din Bucureşti, în luna noiembrie 2013, iar la puţin timp după bugetul CJAS Mehedinţi a fost suplimentat.
 
Avere
 
Buşoi are o avere impresionantă, potrivit celei mai recente declaraţii de avere depusă (iunie 2014). Împreună cu soţia să Georgiana deţine nouă terenuri în Mehedinţi, Băile Herculane şi Bucureşti, două apartamente în Bucureşti, unul în Bruxelles şi o casă în Drobeta Turnu Severin, însă nu are maşină.
 
De asemenea, între 2005-2012, Buşoi a achiziţionat bijuterii şi ceasuri de circa 27.000 euro şi tablouri de 6.000 euro, pe lângă bjitueriile şi tablourile soţiei, în valoare de 14.000 euro.
 
Buşoi are şi un număr impresionat de conturi bancare şi 1.200.000 de lei investiţi în firma proprie: CSB European Business Target.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii