Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:28 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EXCLUSIV. Ce spune subprefectul Levent Accoium Control de la Prefectură la Primăria Mereni. Nereguli privind distribuirea ajutoarelor de la Uniunea Europeană

ro

27 Jul, 2016 16:22 2397 Marime text
Astăzi, în jurul orei prânzului, la Primăria Mereni a sosit o echipă de control de la Prefectura Constanţa. Reprezentanţii Insituţiei Prefectului au verificat modul în care se desfăşoară distribuirea ajutooarelor alimentare de la Uniunea Europeană.

Un telefon la redacţie anunţa însă că primarul comunei Mereni, Florentin Silviu Gârea, nu ar fi respectat toate normele privind distribuirea acestor ajutoare alimentare.

"Întradevăr, a avut loc un control. S-a verificat desfăşurarea acţiunii privind distribuirea ajutoarelor de la Uniunea Europeană. Acuzaţiile privind faptul că nu am respectat regulile, că ajutoarele nu ar fi fost distribuite pe liste, că le-am depozitat în magazine, nu sunt adevărate.  Dacă ar fi fost adevărate, ar fi fost aplicate sancţiuni. Singura sancţiune aplicată a fost un avertisment din partea DSP-ului pentru că la Căminul Cultural, locul unde au fost depozitate ajutoarele alimentare,  nu există echipamente de protecţie pentru manipularea pachetelor şi pentru că nu există grafice de temperaturi. Ne-au pus să ne cumpărăm echipamente de protecţie.", a declarat, în exclusivitate, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa,  primarul comunei Mereni, Silviu Gârea.


UPDATE, ora 16:25
"Astăzi, s-au deplasat în localitatea Mereni un grup de lucru format din reprezentanţii Prefecturii, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi Direcţiei Finan
ţelor Publice. Obiectul controlului a fost verificarea derularii Programului Operational de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate (POAD). La faţa locului s-a constatat că pachetele din acest program nu erau distribuite din locul special amenajat, adică din Căminul Cultural, ci din magazinul pe care primarul îl deţine în comună. DSV-ul spune că  în Căminul Cultural condiţiile de depozitare sunt optime ", a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, subprefectul Levent Accoium.

Subprefectul susţine că deoarece nu au fost constatate prejudicii de ordin financiar, s-a dispus ca pachetele să fie relocate in sediul Căminului Cultural şi Distrbuţia să continue către beneficiari.

Pachetele din program conţin: orez, făină, mălai, zahăr, ulei, paste făinoase, conserve carne de  vită şi de porc, fasole şi paste de tomate. 


 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii