Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:58 19 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale ale inspectorilor DSVSA Constanța în piețe și magazine înainte de Paște. Ce nereguli au fost constatate

ro

06 May, 2019 14:57 1207 Marime text
În scopul prevenirii apariţiei unor episoade de toxiinfecţii alimentare în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale Catolice, Sărbătorilor Pascale Ortodoxe și zilei de 1 Mai, medicii veterinari cu atribuţiuni de control oficial  din cadrul D.S.V.S.A. Constanţa precum şi  medicii veterinari din cadrul C.S.V.S.A.O. au efectuat controale şi verificări ale modului în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare din pieţele agroalimentare, abatoare și centrele de sacrificare temporare ale mieilor şi iezilor, unităţi de tranşare a cărnii, unităţi de procesare și depozitare, precum  şi în toate unităţile de vânzare cu amănuntul și în unitățile de alimentație publică.

Potrivit DSVSA Constanța, acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa  în perioada 01.04.2019 – 03.05.2019, s-au materializat prin verificări la 548 obiective:
11 unități de tăiere, 5 piețe agroalimentare, 3 centre sacrificare temporară, 4 unităţi procesare carne, 3 unități procesare lapte, 3 centre prelucrare lapte, 1 centru colectare lapte, 4 centre colectare pește, 4 unități produse proaspete din pescuit, 2 unități procesare produse din pescuit, 2 puncte de debarcare pește, 2 ambarcațiuni de pescuit, 4 centre ambalare ouă, 20 de măcelării, 26 de carmangerii, 52 de super/hipermarket-uri, 71 de magazine alimentare, 79 de depozite alimentare, 32 de autoutilitare, 4 pescării,  28 de restaurante, 1 cantină, 5 unități tip bufet, 1 unitate tip catering, 2 pizzerii, 52 de unități tip fast food, 12 baruri, 4 unități tip bitro, 1 braserie, 54 de laboratoare coferărie/patiserie, 11 unități de fabricare pâine și specialități de panificație, 5 unități de morărit, 2 unități de patiserie conservată, 4 unități de prelucrare legume fructe, 2 unități fabricare ulei, 1 unitate produse zaharoase, 3 uniăți de fabricare vin, 14 depozite de legume fructe,  14 unități de comercializare produse congelate.
 
În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la:
         comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar;
         condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie;
         ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare,
         nedemonstrarea trasabilității produselor alimentare.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 98.400 de lei.
De asemenea, în acestă perioadă, la nivelul unităţii de abatorizare şi la nivelul celor 2 locuri amenajate temporar, au fost sacrificate un număr total de 1372 de capete miei.
De asemenea, în perioada Sărbătorilor Pascale și a zilei de 1 Mai nu au fost semnalate cazuri de toxiinfecții alimentare și nici alte evenimente care să pună în pericol viața și sănătatea publică.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii