Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contributia la Fondul de asigurari de sanatate va creste

ro

12 May, 2010 18:48 1003 Marime text

Contribuţia la Fondul de asigurări de sănătate ar putea fi majorată de la 10,7 la 14%, care ar creşte cu 20% valoarea fondului, în acest sens Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii pregătind un proiect de act normativ, a declarat directorul CNAS, Adina Geană. "Dacă s-ar accepta această creştere a contribuţiei, atunci valoarea Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) ar creşte cu 20%", a declarat Adina Geană, la seminarul "Până unde trebuie să investească statul în Sănătate şi de unde ar trebui să intervină investitorii privaţi?", organizat de Ziarul Financiar.

Adina Geană a mai spus că din cei 21 de milioane de locuitori, 11,6 milioane sunt scutiţi de la plata contribuţiei la FNUASS şi doar 4.100 plătesc. Dintre cei exceptaţi, mulţi sunt copii, categorie care consumă foarte multe servicii medicale.

"Banii în 2010 vor fi repartizaţi către toate sectoarele în limita fondurilor existente. Am preconizat o colectă de 1,4 miliarde de lei pe lună. În primele trei luni, ianuarie-martie, am colectat lunar câte 1,1 miliarde de lei, iar în aprilie 0,9 miliarde de lei. Avem practic voie să utilizăm bani, dar nu îi avem. Necesarul ar fi de 1,7 miliarde de lei pe lună" , a explicat Adina Geană.

Ea a precizat că la FNUASS se colectează în prezent 60% din necesar. "Poate pare melodramatic, dar nu avem soluţii pentru extinderea colectării. Există categorii pentru care a început executarea silită", a adăugat directorul CNAS.

Sursa: mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii