Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:12 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contestaţia depusă de Elena Udrea, judecată la data de 5 martie

ro

27 Feb, 2015 16:03 864 Marime text
Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit pentru data de 5 martie termenul când va judeca contestația depusă de Elena Udrea față de arestul preventive, informează Agerpres.

Elena Udrea a fost arestată miercuri pentru 30 de zile, ea fiind acuzată în dosarul "Gala Bute" de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.

"În 2010, Elena Udrea a primit în mod indirect, pentru sine și pentru altul, mai multe foloase materiale de la reprezentanții SC Termogaz Company SA, pentru a aproba finanțarea la timp a contractelor de lucrări încheiate de această societate cu mai multe unități administrativ-teritoriale în cadrul programului 'Schi pentru România'. La 24 august și 20 decembrie 2010, SC Termogaz Company a transferat suma totală de 695.367,06 lei în patrimoniul lui Ștefan Lungu, consilierul personal al ministrului, prin intermediul mai multor contracte fictive de achiziție, prin care o societate controlată de intermediar a fost interpusă în raporturile dintre Termogaz Company și furnizorii obișnuiți ai acesteia. Suma menționată reprezintă 10% din valoarea plăților efectuate de minister către UAT Cavnic și UAT Borsec în contul lucrărilor efectuate de SC Termogaz Company", susțin procurorii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii