Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțenii se pot bucura, din nou, de frumusețea fântânilor arteziene din oraș (galerie foto)

ro

22 Aug, 2016 12:46 5244 Marime text
SC RAJA SA a preluat la începutul acestei luni, de la Primăria Constanța, întreținerea și reabilitarea fântânilor arteziene din oraș, dar și din stațiunea Mamaia. Având în vedere timpul foarte scurt, dar și starea tehnică a unor obiective, anul acesta fântânile vor fi reparate doar din punct de vedere tehnic (instalații și pompe), urmând ca la sfârșitul sezonului estival, toate obiectivele să intre într-un amplu proces de reabilitare, se arată într-un comunicat al regiei de apă.
 
În urma eforturilor celor de la RAJA, 11 dintre fântânile arteziene din Constanța, respectiv: Fântâna din fața Muzeului de Artă, Bazinul “Cascadă” și Bazinul “Pescarii” din zona Faleză Cazino Constanța,  fântâna din Parcul Teatrului „Oleg Danovski“, fântâna din Parcul Tomis II, bazinul de apă din Parcul Casei de Cultură, fântâna din zona Dacia, bazinul ornamental de la hotel Sulina (staţiunea Mamaia), bazinul ornamental de la hotel Meridian (staţiunea Mamaia), fântâna din Piaţeta Cazinoului din staţiunea Mamaia și fântâna din parcul Far au fost puse în funcțiune.
 
Lucrările au constat în repararea instalațiilor electrice, a pompelor, a țâșnitorilor și a sistemelor de alimentare cu apă, dar și în igienizarea bazinelor.
 
De vara viitoare însă, cei de la RAJA anunță că fântânile arteziene vor fi reabilitate complet. Se vor reface hidroizolațiile, finisajele și chiar instalațiile de iluminat. 

(foto arhivă)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii