Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Tone de mâncare alterată, retrase de la vânzare

ro

17 Jul, 2018 15:10 1916 Marime text

DSVSA Constanţa a luat în vizor mai multe unități alimentare din municipiu. În urma acţiunilor de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 09.07.2018 – 15.07.2018, s-au verificat 73 de obiective: 6 depozite alimentare, 1 restaurant, 1 catering, 46 super/hipermarket-uri, 1 magazin alimentar, 8 laboratoare cofetărie/patiserie, 1 unitate de fabricare pâine și specialități de panificație, 3 unități de comercializare produse congelate, 1 unitate fabricare vin din struguri, 1 unitate fabricare produse de morărit, 2  gospodării nonprofesionale, 2 mijloace de transport produse alimentare.

”În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la efectuarea transportului produselor de origine animală, care pot constitui vectori ai agenţilor patogeni, cu încălcarea măsurilor dispuse de autoritatea sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor competentă, în cazul evoluţiei unor boli transmisibile, declarabile şi carantinabile, comercializarea direct către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor”, precizează DSVSA Constanța.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 5  sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.800 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 1758 de kg, lapte şi produse lactate – 1459 de kg,  peşte şi produse din peşte – 1537de kg, ouă – 14  kg. Valoarea acestora este în cuantum de 63357 de lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii