Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:21 24 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Stâlpişori montaţi în zona peninsulară, scoşi din pământ. Poliţiştii îi caută pe vinovaţi

ro

14 Mar, 2019 13:16 583 Marime text
Au apărut primele incidente în zona peninsulară, după ce echipele municipalității au început să monteze stâlpișori care interzic accesul pe anumite străzi, anunţă Primăria Constanţa.

La intersecția străzilor Ecaterina Varga cu Vasile Alecsandri, stâlpișorii au fost scoși din pământ la puțin timp după ce au fost fixați. Chiar dacă în zonă au fost amplasate și indicatoare rutiere care să îi avertizeze pe șoferi despre noile reguli de acces, conducătorii auto par să nu țină cont.

Polițiștii au fost chemați la fața locului și au început verificările în acest caz pentru a se stabili exact cine a vandalizat elementele de închidere a străzii folosite de Primăria Municipiului Constanța.

Deteriorarea stâlpișorilor înseamnă infracțiune și se sancționează conform legii.

"Pentru prevenirea săvârșirii faptelor antisociale, solicităm în continuare cetățenilor care întâlnesc astfel de cazuri să le sesizeze la Dispeceratul Poliției Locale Constanța, la numărul de telefon 0241484205", transmit reprezentantii Primăriei Constanţa.

"Pentru utilizatorii aplicației WhatsApp numărul de contact este 0799606142. Ne-ar fi de mare folos daca sesizarea ar fi însoțită și de fotografii cu ceea ce se constată, locul și alte date care să le permită polițiștilor noștri identificarea rapidă și tragerea la răspundere a celor care nu respectă legea", mai transmite Municipalitatea.

Primăria Constanţa a început montarea stâlpişorilor în zona peninsulară
 
Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, a început montarea în zona peninsulară noile indicatoare rutiere precum și stâlpișorii care interzic accesul. 

Noul Regulament de acces prevede ca  zona peninsulară să fie separată în zone exclusiv pietonale și zone ocazional carosabile iar accesul vehiculelor în interiorul zonei pietonale să se facă doar în baza unui permis. Începând cu data de 15 martie 2019, constănțenii pot depune cererile pentru obținerea permiselor de acces în zona peninsulară.

Documentele se depun la Direcția Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Municipiului Constanța (Strada Ștefan Mihăileanu, nr.10) și la Serviciul Public de Impozite și Taxe (sediile de pe bulevardul Tomis, nr. 112, strada Sulmona, nr. 22 și la cel din incinta City Park Mall, bulevardul Alexandru Lăpușneanu, nr.116).

DOCUMENTAȚIA SCANATĂ SE POATE DEPUNE ȘI ONLINE la adresa de mail permise.acceszp@primaria-constanta.ro iar documentele în original se vor prezenta doar în momentul în care se ridică permisul.

Mai multe detalii despre documentele necesare obținerii permiselor de acces puteți afla accesând linkul următor: http://www.primaria-constanta.ro/arhiva/detalii-stire…

Pentru moment, în zona peninsulară pot intra toate autovehiculele, iar constănțenii vor fi informați în timp util despre data la care vor avea acces doar posesorii de permis.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii