Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:36 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Patru persoane, arestate preventiv într-un dosar de furturi din locuințe

ro

13 Sep, 2018 17:26 867 Marime text
Cele patru persoane bănuite de furturi din locuințe au fost arestate preventiv pentru 30 de zile de Judecătoria Constanța, în această după amiază, a anunţat cu puţin timp în urmă IPJ Constanţa. Cei patru făceau parte dintr-o grupare specializată în furturi din locuințe, fiind a patra grupare destructurată de polițiștii Biroului Investigații Criminale al Poliţiei municipiului Constanța.

Prejudiciul total creat de cele patru grupări ar fi de aproximativ 100.000 de lei, fiind recuperat până în prezent aproximativ 30%.

Având printre atribuțiile principale apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, prevenirea și descoperirea infracțiunilor, respectarea ordinii și linistii publice, Poliția municipiului Constanța a demarat o serie de activități specifice împotriva infractorilor care comit furturi din locuință, din luna iulie a.c. și până în prezent, patru astfel de grupări fiind destructurate de către lucrătorii Biroului Investigații Criminale.

În urma unei munci specifice, după administrarea probatoriului în cauze, polițiștii constănțeni au identificat și reținut13 persoane, domiciliate pe raza municipiului Constanța, suspectate că au comis 18 furturi din locuință. Ulterior, toți bărbații au fost arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, fiind încarcerați în arestul I.P.J. Constanța.

Modul de operare al acestor infractori prevedea escaladarea geamurilor situate la parter sau etajul 1, pe timpul nopții, în unele cazuri cu prezența proprietarilor în locuință, de unde sustrăgeau diverse bunuri de valoare, precum bijuterii, ceasuri de mână, telefoane mobile, tablete, laptopuriși diverse sume de bani.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că, persoanele vinovate de comiterea infracțiunilor sunt,în principiu, persoane tinere, care au comis fapte de furt, furt calificat dar și tâlhării, încă din perioada minoratului.
 
Învederea diminuării considerabile a „şanselor” de reuşită ale infractorilor, polițiștii recomandă locatarilor ca ferestrele imobilelor - în special cele situate la parter și etajul 1- să fie prevăzute cu grilajemetalice fixe.
 
Polițiștii constănțeni îi sfătuiesc pe cetățeni să nu permită accesul persoanelor necunoscute înincinta imobilelor, să nu lase ferestrele deschise chiar și atunci când se află în locuință, iar pe cât posibil, ușa de acces să fie solidă și prevăzută cu cel puțin două încuietori, cu sisteme și chei diferite, lanț de siguranță și vizor.
 
Totodată, polițiștii îi sfătuiesc pe cetățeni să nu poarte discuții cu necunoscuții despre plecarea în concedii și să evite postarea unor astfel de amănunte pe rețelele de socializare.

Citeşte şi:
IPJ Constanţa Tineri bănuiți de furturi din locuinţe, reţinuți de poliţişti

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii