Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:39 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa e pe listă Proteste împotriva fracturării hidraulice

ro

31 Mar, 2014 17:51 2996 Marime text
Comunitatea Pentru Apa Curata si Contra Fracturare Hidraulica anunta proteste in peste 60 de localitati din Romania si din strainatate duminica, 6 aprilie, pentru a manifesta impotriva fracturarii hidraulice utilizata in exploatarea gazelor de sist.

Ce solicita protestatarii:
· 1. Interzicerea prin lege a fracturarii hidraulice in exploararea si exploatarea hidrocarburilor neconventionale, inclusive a gazelor de sist.
· 2. Anularea hotararilor de Guvern prin care s-au aprobat in mod illegal acordurile de explorare-exploatare-dezvoltare pentru gazelle de sist
· 3. Respectarea vointei comunitatilor locale si transparentizarea procesului decizional
Care este mesajul organizatilor:
"Lupta impotriva fracturarii hidraulice a intrat intr-o noua etapa. La Pungesti se pregateste primul foraj, iar alte si alte perimetre au fost concesionate pentru explorare-dezvoltare-exploatare a gazelor de sist. Metoda fracturarii incepe sa fie implementata pe ascuns si la exploatarile clasice de petrol si gaze pentru cresterea productivitatii, fara niciun fel de studiu de impact asupra sanatatii si mediului. Nebunia exporarilor si exploatarilor resurselor aduce Romania in pericol de otravire. Clasa politica a cedat intereselor ilegitime si foloseste institutiile statului ca sa apere ilegalitatile si abuzurile. Cetatenii sunt abandonti in fata valului de companii care vor sa exploateze bogatiile subsolului in cel mai iresponsabil mod. Turismul si agricultura vor fi distruse prin otravirea apei, pamantului si aerului. Agricultorii vor fi primii afectati, apoi micii intreprinzatori si incet, incet intreaga tara.
Iata mai jos lista localitatilor care au anuntat evenimentele pe Facebook pana in prezent:
Sursa: HotNews
Sursa foto: www.recolta.eu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • daie 31 Mar, 2014 18:03 Daca se face fracturare hidraulica in citiva ani Romania o sa fie desert si apa toxica ,alunecari de terenuri,vezi linga Galati!Eu nu imi dau seama cum guvernul este de acord cu asemenea prostie.Cei care au fost de acord o sa fie vinovati de genocid.