Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:06 22 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Comerţ ilicit, călătoritul fraudulos şi nepăstrarea curăţeniei, sancţionate de poliţiştii locali (galerie foto)

ro

19 Feb, 2019 11:52 1769 Marime text
În data de 18 februarie 2019, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat 290 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 64.392.lei.

Redăm, cu titlu de exemplu, câteva dintre faptele contravenționale constatate în ultimele 24 de ore de către oamenii legii: 50 abateri pentru nerespectarea normelor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al municipiului Constanța, staționarea autovehicului pe spațiul verde sau cu această destinație, neigienizare teren, câine fără lesă, aruncare, ambalaje, resturi de țigară, coji de semințe pe jos, spălatul autovehiculului pe domeniul public, 125 încălcări ale legislației rutiere, 14 sancțiuni privind nerespectarea normelor legale privind evidența, domiciliul, reședința și actele de idetitate ale cetățenilor români, 70 sancțiuni pentru nedeținerea titlului de călătorie valabil pe mijloacele de transport public în comun, 6 sancțiuni pentru acte de comerț ilicit, 1 sanctiune pentru executarea de lucrări de construcții fără autorizație de construire, 13 abateri pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, consum de alcool pe domeniul public, exercitarea unor acte de cerșetorie în zona centrală a orașului și în Tomis Nord.

Tot în data de 18 februarie 2019, polițiștii locali împreună cu lucrători ai firmei de salubrizare SC. Polaris M Holding au acționat pe Valea Portului în zona Poarta 5, în scopul igienizării zonei și menținerii unei permanente stări de curățenie după ce mai multe persoane își improvizaseră niste adăposturi pe un teren viran din apropiere.

Persoanele în cauză au fost legitimate și sancționate contravențional, iar adăposturile au fost dezafectate de către lucrătorii firmei de salubritate.

De asemenea, li s-a recomandat să se deplaseze către localitățile de domiciliu, respectiv Cobadin și Castelu din județul Constanța.

Menționăm faptul că astfel de acțiuni se vor desfășura în mod sistematic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare.

Sursa foto: Poliţia Locală Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dan 19 Feb, 2019 21:22 Foarte corect.