Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:17 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consolidarea prezenței NATO pe flancul estic, discutată de Comănescu și omologul eston

ro

07 Nov, 2016 23:31 607 Marime text
Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a avut astăzi o întrevedere cu omologul eston Jürgen Ligi, printre subiectele discutate de cei doi oficiali aflându-se și consolidarea prezenței NATO pe flancul estic.

Potrivit unui comunicat al MAE, ministrul eston se află la București pentru a participa la reuniunea miniștrilor de externe ai statelor din Centrul și Estul Europei (formatul B9), care va avea loc marți.

Convorbirile bilaterale dintre cei doi demnitari au fost precedate de inaugurarea Ambasadei Republicii Estonia la București, în prezența miniștrilor afacerilor externe român și eston, alături de reprezentanți ai corpului diplomatic și de alți invitați, informează Ministerul de Externe.

"În cadrul întrevederii, cei doi înalți oficiali au exprimat satisfacție pentru creșterea nivelului reprezentării diplomatice reciproce, prin deschiderea recentă a ambasadei Estoniei la București și a ambasadei României la Tallinn. Ambii interlocutori au exprimat încrederea că, prin activitatea lor, cele două misiuni diplomatice vor contribui la consolidarea cooperării bilaterale, printr-o mai bună valorificare a potențialului de colaborare, precum și la aprofundarea parteneriatului dintre cele două state în cadrul Uniunii Europene și al NATO", arată sursa citată.

MAE mai menționează că discuțiile au vizat și teme de pe agenda europeană, schimbul aprofundat de idei confirmând pozițiile similare ale României și Estoniei pe marea majoritate a temelor prioritare la nivelul UE. Cei doi miniștri au decis, totodată, intensificarea schimbului de experiență și bune practici în perspectiva deținerii, pentru prima oară, atât de către Estonia, cât și de către România, a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în 2017, respectiv 2019.

"În cadrul convorbirilor, cei doi oficiali au mai discutat despre implementarea concluziilor Summit-ului NATO de la Varșovia și consolidarea prezenței NATO pe flancul estic", mai precizează MAE.

Ti-a placut articolul?

Comentarii