Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit de urgenţă pe tema situaţiei din Ucraina Ianukovici - „Ucraina a intrat în război civil“

ro

14 Apr, 2014 09:49 1644 Marime text
Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite s-a reunit de urgenţă, noaptea trecută, într-o şedinţă cu uşile închise pe tema situaţiei din estul Ucrainei. Reuniunea a fost solicitată de Rusia, membru permanent al Consiliului de Securitate, care a vrut consultări informale cu uşile închise. Franţa, Statele Unite şi Marea Britanie au insistat ca întâlnirea să fie publică şi reprezentantul Ucrainei la ONU Iuri Sergheev să poată astfel participa, potrivit unor diplomaţi din Consiliu.
”Va fi o constatare a dezacordului”, a prezis un diplomat occidental. ”Ruşii îşi vor prezenta argumentele şi noi le vom spune că această criză este controlată de Moscova şi că manevra este aceeaşi ca în Crimeea”, a mai spus acesta.
Rusia a cerut această reuniune a Consiliului după declaraţiile preşedintelui ucrainean interimar Oleksandr Turcinov anunţând o ”operaţiune antiteroristă majoră cu forţele armate” împotriva insurgenţilor înarmaţi proruşi din estul Ucrainei.
Sursa: EVZ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii