Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferinţa internaţională „Resursele de apă şi zonele umede”, la Tulcea

ro

08 Sep, 2016 18:12 1467 Marime text
Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, George Luchici, a participat, astăzi, la deschiderea lucrărilor celei de-a treia Conferinţe Internaţionale ”Water resources and wetlands/Resursele de apă şi zonele umede”, ce se desfăşoară zilele acestea la Tulcea.
 
Evenimentul a reunit o largă participare, peste 120 de specialişti în domeniul apelor şi zonelor umede luând parte la lucrări. Tematica conferinţei se înscrie în necesitatea integrării cercetării privind resursele de apă continentale şi costiere marine care reprezintă, în egală, şi zone umede, supuse tot mai mult deteriorării calităţilor corespunzătoare folosirii acestora de către societatea umană.
 

„În primul rând, vreau să urez  «Bun venit la Tulcea!», celor 120 de specialiști din domeniul apelor și zonelor umede care  participă la această conferință, veniți din peste 40 de țări, dar și specialiștilor din România. Disciplinele științifice care vor fi abordate în lucrările conferinței acoperă o arie largă de interes, variind de la studiul comportamentului apelor interioare - subterane, râuri, lacuri și rezervoare artificiale - și apele maritime de coastă, la analiza gradului în care aceste resurse au fost afectate din punct de vedere calitativ, datorită intervenției umane și a schimbărilor climatice actuale. Reamintesc faptul că Rezervația Biosferei Delta Dunării este una dintre cele mai mari zone umede din Europa, cunoscută pentru biodiversitatea și habitatele unice, de aceea îmi exprim speranţa că acest seminar internațional va contribui şi la o mai bună înțelegere a managementului acestei zone. Vă mulţumesc şi vă urez, din toată inima, succes în desfăşurarea acestui seminar şi, nu în ultimul rând, în activitatea dumneavoastră!”,  a declarat, cu acest prilej, George Luchici.  

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii