Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:34 25 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România anunță reluarea protestelor mâine

ro

19 Dec, 2017 19:11 1224 Marime text
Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) anunță reluarea protestelor anunțate în București, mâine, de la ora 9.00, pentru a cere modificările legislative promise de ministrul Transporturilor, Felix Stroe. La protest vor participa până în 5.000 de transportatori, din București și reprezentanți din alte orașe ale țării.

”Chiar dacă Primarul General, Gabriela Firea, a luat hotărârea eliminării concurenței neloiale din București, restul țării suferă în continuare din cauza concurenței neloiale și a pirateriei, astfel încât protestele vor continua. Miercuri, 13 decembrie, C.O.T.A.R. a renunțat la protestul care deja era anunțat, în contextul funeraliilor regale, dar și pentru a aștepta ca ministrul Transporturilor, Felix Stroe, să-și ducă la îndeplinire promisiunea pe care ne-a făcut-o, la întâlnirea la care ne-a convocat înainte de mitingul anunțat.”, se arată în comunicatul transmis.

“Astăzi am aflat, din surse sigure, că mâine nu se va discuta ordonanța pentru modificarea legislativă, astfel încât să fie eliminată pirateria și să se stopeze activitatea firmelor care fac transport neautorizat. Domnul ministru Felix Stroe și-a luat angajamentul ferm ca la ședința de Guvern din data de 20 decembrie sa fie promovată Ordonanța de Urgență care să elimine sintagma "în mod repetat" din legea 38/2003, pentru ca organele abilitate ale statului să poată aplica legea în mod unitar și pentru a eradica actvitatea neautorizată și nelicențiată din domeniul transporturilor rutiere de persoane - de taxi, rent a car și prin curse regulate sau ocazionanle. Așteptăm de mai mulți ani această OUG care să oprească pirateria și activitatea tuturor firmelor care fac transporturi neautorizate, ascunzându-se în spatele unor platforme digitale. Această OUG trebuie să elimine în primul rând sintagama “în mod repetat” din legea 38/2003, introdusă în anul 2015, astfel încât să facă imposibilă activitatea organelor de control care ar vrea să aplice legile. Prin introduerea acestei sintagme, organele de control sunt obligate să demonstreze mai întâi caracterul repetat al contravenției, înainte de a lua măsurile legale împotriva celor care fac transport de persoane neautorizat și nelicențiat”, a declarat Vasile Ștefănescu, președinte C.O.T.A.R.


Protestul nostru a fost anunțat în contextul în care transporturile rutiere, care aduc anual 4,7% din PIB, au fost supuse concurenței neloiale cu sprijinul autorităților statului care au tolerat pirateria și entitati ,care au funcționat fără să respecte legile.

Potrivit comunicatului, în România sunt 110.000 de transportatori, însemnând cei care fac transport în regim de taxi și închiriere, precum și cei care au investit în transporturile de persoane care au curse regulate, ocazionale. Toți acești trasnportatori sunt piratați zi de zi de cei care fac concurență neloială și frauda fiscală,venituri ilicite.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii