Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comănescu La Romgaz şi Transgaz nu aş investi

ro

15 Mar, 2013 10:17 1901 Marime text
Upetrom a încheiat, la începutul acestui an, un contract cu Gazprom Neft de aproape 100 de milioane de dolari, potrivit lui Gabriel Comănescu, preşedintele companiei autohtone.

     Domnia sa a precizat: "Urmărim câteva proiecte mari cu GSP care face parte din Upetrom, pe construcţii marine - foraj şi dezvoltarea zăcămintelor marine. Am încheiat un nou contract cu Gazprom Neft, în oceanul Arctic. Contractul este pe şase luni, este vorba despre o sondă de foraj în coridorul arctic, iar sezonul începe la 15 iunie şi se termină la 15 octombrie. Este un contract cu multe zerouri, se apropie de 100 de milioane de dolari".

Domnul Comănescu a precizat că, printre altele, participă şi la o licitaţie cu Exxon, adăugând: "Singurul contract cu Exxon este cel pentru suport logistic, de la Constanţa Nord. Participăm la o licitaţie cu Exxon pe blocurile din Marea Neagră, dar contractul este în licitaţie".
     În curând vor fi anunţate noi contracte ale Upetrom, în Rusia şi Mexic, Marea Nordului, despre care Gabriel Comănescu a subliniat că se află la finalul negocierilor.

     Domnia sa susţine că ţara noastră are nevoie de "investitori de portofoliu" şi că domnia sa nu ar investi la privatizările care urmează, la noi, pe piaţa energiei.  "La Romgaz şi Transgaz nu aş investi. România are nevoie de investitori de portofoliu".

Sursa AICI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii