Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:04 22 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colectiv Raed Arafat - Se evaluează cazurile care pot fi preluate în străinătate pentru tratament

ro

05 Nov, 2015 20:02 798 Marime text
Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, au vorbit, astăzi, despre starea de sănătate a răniţilor în incendiul de la club Colectiv. În timp ce Bănicioiu a precizat că majoritatea pacienţilor au "o evoluţie liniară", Arafat a menţionat că România a primit ajutor şi sprijin din partea mai multor ţări europene.
 
Nicolae Bănicioiu a declarat că majoritatea pacienţilor au "o evoluţie liniară", însă aceştia vor intra într-o nouă etapă, la fel de dificilă. Mai mult, ministrul a precizat că în România au ajuns şi echipe medicale din străinătate care lucrează cot la cot cu medicii români.
 
Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că România a primit un sprijin extraordinar din partea mai multor ţări europene. În acest context, vorbim de tratament de care pot beneficia anumiţi pacienţi în străinătate, mai multe ţări acordându-ne paturi pentru arşi şi paturi la Terapie Intensivă, potrivit romaniatv.net.
 
"Noi suntem în legătură cu alte ţări şi dacă vom primi ajutor, acesta nu va fi refuzat. Avem ţări care ne-au oferit un număr de paturi pentru arşi: Belgia, Olanda, Germania şi alte ţări care analizează să ne acorde sprijin. Azi (joi n.r.) prima echipă de la Spitalul Militar de la Bruxelles a sosit aici. Sunt deja cu colegi de ai noştri şi evaluează cazurile pe care le pot prelua în Belgia la tratament. Aceeaşi legătură cu Olanda şi cu Germania... Criteriile de tranfer sunt ca spitalele respective să accepte pacientul respectiv, pacientul să fie transportabil (familia va fi informată despre riscuri) şi dacă familia doreşte acest lucru. Cât despre costuri, fiecare pacient va avea elaborat formularul E 112, iar costurile se vor stabili ce parte va fi preluată de colegii care primesc pacientul şi ce parte va fi asigurată din partea noastră, transport fiind asigurat integral din partea noastră", a declarat Raed Arafat.
 
Sursa foto: adevarul.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii