Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNA nu mai vrea la televizor imagini de la ceremoniile funerare ale victimelor din Colectiv

ro

03 Nov, 2015 13:13 1526 Marime text
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) recomandă televiziunilor să nu filmeze şi să nu difuzeze imagini de la priveghiurile şi de la ceremoniile funerare ale victimelor tragediei din clubul Colectiv.

CNA a decis să facă această sugestie televiziunilor după ce a primit un apel de la familia lui Mihai Alexandru şi cea a Cătălinei Ioniţă, victime ale tragediei din clubul Colectiv, care a fost transmis ieri şi presei.

Cele două familii au făcut un apel la decenţă şi discreţie, cerându-le reprezentanţilor instituţiilor publice, mass-media, societăţii civile şi persoanelor particulare să respecte dreptul la intimitate al familiilor îndoliate.

Ca atare, membrii Consiliului au anunţat că vor fi cu ochii pe toate televiziunile pentru a vedea dacă este respectată recomandarea lor şi vor analiza şi modul în care tragedia din Colectiv este în continuare reflectată la televiziuni. Membrii CNA au spus că este nevoie de o astfel de monitorizare, mai ales că au primit s-au primit mai multe sesizări de la telespectatori privind modul în care televiziunile au reflectat subiectul tragediei din Colectiv.

Totodată, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au ţinut, la începutul şedinţei de astăzi, un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv. Aceasta este prima şedinţă organizată de CNA după izbucnirea incendiului din Colectiv.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii