Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:29 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNA a spus „NU” proiectului legislativ care prevede eliminarea taxei TV

ro

12 Jan, 2016 16:12 711 Marime text
 
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, astăzi, să avizeze negativ proiectul legislativ care prevede eliminarea taxei TV.
 
Membrul CNA Gabriel Tufeanu a specificat faptul că Televiziunea Română va fi „îngropată”, dacă nu va mai beneficia de această formă de finanţare.
 
În ședința de astăzi, CNA a analizat o propunere legislativă de modificare a Legii 41/1994 referitoare la organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune prin care se elimină obligativitatea achitării taxei radio-tv. Propunerea legislativă a fost iniţiată de un grup de 14 deputaţi şi senatori ai PSD.
 
Membrul CNA Gabriel Tufeanu a spus că ar fi necesară organizarea unei întâlniri între membrii CNA, reprezentanţii TVR şi parlamentarii din Comisiile de Cultură.
 
„Şi să încercăm să salvăm TVR, nu să-l omorâm”, a spus Gabriel Tufeanu. El a mai afirmat că, potrivit legislaţiai în vigoare, Televiziunea Română este administrată de 13 membri în Consiliul de Administraţie, „care garantează în acest fel independenţa TVR”. „Din cei 13, unul sigur ţipă dacă este o problemă, pe când la o televiziune privată probabilitatea să ţipe cineva e mai mică. Cine e independent până la urmă?”, a spus Gabriel Tufeanu, notează româniatv.net.

Conform acestuia, dacă iniţiativa legislativă va fi adoptată de Parlament Televiziunea Română va fi foarte afectată, „îngroapă TVR, dacă fac asta”, a subliniat Tufeanu.
 
În același timp, membrul CNA Valentin Jucan a spus că Televiziunea Română are un rol special şi atribuţii speciale faţă de societate, de aceea societatea trebuie să contribuie la finanţarea TVR. „TVR are misiune publică, trebuie finanţată din bani publici”, a spus şi membrul CNA Lorand Turos, precizând că taxa TV asigură independenţa instituţiei, potrivit româniatv.net.
 
La finalul discuţiilor, CNA a decis să avizeze negativ această iniţiativă legislativă, avizul CNA fiind unul consultativ. Decizia a fost luată în unanimitate de membrii CNA prezenţi la şedinţă, adică de Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu. Sursa foto: bzi.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii