Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:10 20 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Cizme pline de noroi, pregătite de Moş Nicolae Un primar din România “urechează” compania regională de apă

ro

06 Dec, 2014 18:03 1331 Marime text
O pungă de cadouri, în care se aflau o pereche de cizmulițe pentru copii și una de bocanci, ambele pline de un strat gros de noroi, a fost așezată azi în fața porții companiei de apă Apa Prod SA Deva de către primarul municipiului Brad, în semn de protest față de modul în care acest operator verifică modul în care se derulează lucrările la infrastructura de apă și canalizare din localitate.
 
Primarul din Brad, Florin Cazacu, a declarat că papucii plini de noroi, la care a adăugat două nuielușe decorate și o cutie de cremă de ghete, reprezintă un cadou simbolic pe care comunitatea locală îl face operatorului regional de apă cu ocazia zilei de Moș Nicolae și care reflectă felul în care se prezintă 20 de kilometri de străzi din oraș, după introducerea rețelelor de apă și canalizare.
 
''Este un mod simbolic de a protesta față de felul în care societatea Apa Prod SA Deva monitorizează proiectul de extindere a rețelei de apă și canalizare în municipiul Brad. Aproape 20 de kilometri de străzi, pe care se execută aceste lucrări, sunt afectați foarte grav. Practic, nu mai există un sistem rutier și au rămas doar străzi de pământ pe care sute de oameni circulă la școală sau la servici. Am adus două perechi de papuci cu câte o bâtă în ele pentru că astăzi este sărbătoarea Sfântului Nicolae și ar trebui să fie curate pentru a primi ceva în ele'', a spus Cazacu.
 
Potrivit acestuia, constructorii care lucrează la rețeaua de canalizare și alimentare cu apă nu au mai adus străzile la forma inițială, făcându-le impracticabile odată cu venirea ploilor și a sezonului rece.
 
''Aceste străzi au devenit niște gropi imense de mocirlă, sunt 20 de kilometri de noroi în municipiul Brad. Primim sute de reclamații de la cetățeni despre modul în care arată aceste străzi. Copiii fac poze dimineața și le pun pe facebook și spun că acela este drumul pe care merg la școală. Este rușinos'', a adăugat edilul.
 
În replică, directorul companiei Apa Prod SA Deva, Victor Arion, a susținut că lucrările de infrastructură sunt derulate prin două firme care au câștigat lucrarea de execuție.
 
''Avem o problemă cu constructorul din punctul de vedere al refacerii drumurilor. Nu vom deconta nicio lucrare dacă nu nu avem viza primăriei'', a spus Arion, care a menționat că firmele în cauză nu mai pot deschide noi fronturi de lucru până nu vor reface străzile pe care au introdus deja rețelele de apă și canalizare.
 
Sursa: agerpres.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii