Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:17 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine îi cere falimentul Astra Asigurări în pericol

ro

28 Apr, 2014 07:46 1716 Marime text
astra asigurariCombinatul chimic Oltchim, prin administratorul judiciar Rominisolv, cere în instanţă falimentul Astra Asigurări pentru neplata unei poliţe de 10 milioane de euro pe asigurarea managementului profesional al fostului director Constantin Roibu, scrie economica.net.
În raportul asupra insolvenţei făcut de administratorul judiciar, se constată managementul defectuos al fostului director Roibu, care a produs prejudicii de sute d emilioane de euro. Cum Oltchim era asigurată la Astra contra managementului defectuos, administratorul judiciar a cerut companiei de asigurări cei 10 milioane de euro.
„De mai mult de un an, de când le-am făcut solicitarea de plată, nu am primit nimic, aşa încât nu ne-a rămas decât soluţia cererii de faliment. Nu ne aşteptăm să plătească nici acum, că ne-au transmis că nu o vor face, invocând motive precum că practicile internaţionale spun că trebuie ca un expert internaţional să certifice managementul defectuos sau că . Ei uită însă că legea română spune că acest lucru este apreciat tocmai de administratorul judiciar”, explică Gheorghe Piperea, administrator judiciar al Oltchim.
Oltchim este în insolvenţă, de anul trecut. Are datorii de circa 700 de milioane de euro şi aşteaptă să fie privatizată. Investitorii interesaţi sunt un consorţiu chinez şi SIF Transilvania.

Ti-a placut articolul?

Comentarii