Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci formațiuni îi cer premierului amânarea alegerilor

ro

04 May, 2016 16:49 2171 Marime text
Astăzi, cinci formaţiuni politice i-au cerut premierului Cioloş amânarea alegerilor locale, astfel încât să existe suficient timp pentru reverificarea listelor de semnături. Cele cinci sunt M10, 200 pentru București, Noua Republică, Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) și Uniunea Creștin Democrată din România, potrivit Agerpres. De asemenea, cele cinci formațiuni au depus o solicitare către Biroul Electoral Central cu privire la reverificarea listelor de semnături depuse de toți candidații din București. 

„În contextul actual, în care există indicii puternice de fraudă la nivelul municipiului București, dar și în alte județe din țară, solicităm amânarea alegerilor locale prin hotărâre de Guvern, astfel încât toate listele de susținători depuse să poate fi reverificate. Dacă alegerile se țin în aceste condiții, întregul proces electoral este pus sub semnul întrebării", precizează PACT într-un comunicat.
 
De asemenea, Biroului Electoral Central i se cere să comunice public modalitatea prin care Birourile Electorale de Circumscripție din București efectuează controlul și validarea datelor înscrise în listele de semnături.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii