Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:15 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiru solicită USL-ului să facă publice facturile pentru mitingul de la Constanţa

ro

16 Jul, 2012 00:59 1083 Marime text
Preşedintele PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, a semnat un comunicat de presă referitor la mitingul USL organizat vineri.
"La mitingul de vineri, organizat de USL, s-a demonstrat slăbiciunea uniunii pe plan local. Deşi, pe surse, circulau veşti conform cărora va participa un număr mare de cetăţeni, s-a demonstrat că lucrurile stau exact invers.
Mitingul USL, o încercare de a da un mesaj de forţă, s-a soldat cu un eşec, având în vedere că la eveniment au participat în jur de 3.000 de persoane. Însuşi preşedintele interimar, Crin Antonescu, s-a pripit în declaraţii, afirmând în discursul său de vineri seara că la Constanţa au participat 30.000 de cetăţeni. Este ştiut faptul că în piaţeta din zona Far, cu greu pot intra 3-4.000 de oameni. Aşadar, se pare că tehnica de înghesuire a cetăţenilor şi de umflare exagerată a cifrelor constituie forma de manipulare preferată de USL.
În ciuda faptului că toţi salariaţii instituţiilor din judeţul Constanţa au fost forţaţi, deci împotriva voinţei lor, să participe la miting, numărul real al participanţilor ne confirmă faptul că USL nu este atât de susţinut precum o arată procentele de la alegerile locale.
Le transmit celor de la USL: Respectaţi instituţiile statului şi nu îi mai ameninţaţi pe angajaţii din instituţiile publice că îi veţi da afară din serviciu, dacă nu participă la evenimentele politice organizate de USL; Folosind forţa şi tehnicile de intimidare în scopul subordonării instituţiilor publice USL-ului, compromiteţi principiile statului de drept şi valorile democraţiei; Domnilor de la USL, încetaţi să legitimaţi cu forţa un prim-ministru plagiator şi un preşedinte interimar chiulangiu!
De asemenea, pentru a fi evitate suspiciunile cu privire la cheltuirea banilor publici în organizarea evenimentului de vineri, le solicităm celor de la USL să prezinte public facturile pentru plata scenei, a artiştilor prezenţi şi a materialelor de campanie electorală folosite. Pentru clarificarea acestor suspiciuni, aşteptăm ca în următoarele zile să faceţi publice cheltuielile efectuate pentru mitingul de vineri şi să demonstraţi că nu folosiţi bani publici în interesul USL“, a declarat Chiru.

Ti-a placut articolul?

Comentarii