Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:30 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiru îl critică pe ministrul Economiei, Varujan Vosganian, pentru că nu-i răspunde la întrebări

ro

29 Mar, 2013 13:27 665 Marime text
Liderul PDL Constanţa, senatorul Gigi Chiru, a dat publicităţii un comunicat de presă în care menţionează că ministrul Economiei, liberalul Varujan Vosganian, nu i-a răspuns nici până azi la întrebarea adresată pe 25 februarie, referitoare la suma repartizată judeţului Constanţa în urma majorării taxelor companiilor din domeniul petrolului, gazelor naturale şi energetic.
„Varujan Vosganian, ministrul Economiei, nu a catadicsit să dezvăluie sumele care vor reveni judeţului Constanţa din suprataxarea companiilor din domeniul petrolului, gazelor naturale şi energetic. În şedinţa Senatului din 25 februarie a.c., senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa, i-a adresat o întrebare ministrului Vosganian, referitoare la suma repartizată judeţului Constanţa în urma majorării taxelor. Numai că membrul Guvernului Ponta nu a dorit să dea un răspuns, aruncând responsabilitatea pe spatele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale”, se menţionează în comunicatul de presă.
„În loc să răspundă constănţenilor, ministrul Varujan Vosganian a preferat să se ascundă în spatele primului-ministru Victor Ponta, în subordonarea căruia se află Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale. Nu pot interpreta tăcerea ministrului Economiei decât ca nepăsare faţă de constănţeni şi de nevoile lor financiare. Să nu uite domnul ministru, când fuge de responsabilitate, că locuitorii judeţului Constanţa au votat masiv USL-ul din care face parte şi l-au creditat pentru guvernare. Voi continua acest demers, iar săptămâna viitoare îi voi adresa o întrebare, cu acelaşi subiect, preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale. Aşa cum am precizat în numeroase rânduri, taxarea companiilor care folosesc resursele naturale din anumite zone ale României ar trebui să aducă avantaje locuitorilor din acele zone. Spre exemplu, judeţul Constanţa deţine importante resurse naturale şi are un imens potenţial, fiind zona în care urmează să se dezvolte numeroase activităţi de exploatare a resurselor şi a parcurilor eoliene”, a declarat senatorul Colegiului 4, Gigi Chiru.

Ti-a placut articolul?

Comentarii