Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:36 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetățenii României șI UE vor intra cu buletinul în Republica Moldova

ro

17 Jun, 2015 10:39 1163 Marime text
 
Cetățenii României și ai celorlalte state ale Uniunii Europene vor putea intra pe teritoriul Republici Moldova în baza cărții de identitate. În urma demersurilor inițiate de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 și de Mișcarea Civică Tinerii Moldovei pe lângă autoritățile competente din România și Republica Moldova, decizia de eliminare a pașapoartelor pentru trecerea graniței la Prut a fost luată ieri de Guvernul de la Chișinău și va intra în vigoare odată cu publicarea acesteia în Monitorul Oficial.
 
„Vom putea merge la Chișinău așa cum se ne deplasăm la Alba Iulia, Brașov, Constanța sau la Iași: liber, doar cu buletinul. Eforturile noastre au dat roade și prin decizia luată a fost făcut încă un pas pentru restabilirea normalității la Prut. Granița nedreaptă nu va mai fi dublată de pașapoarte”, a declarat George Simion, președintele executiv al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.
 
Platforma Unionistă Acțiunea 2012 și Tinerii Moldovei au desfășurat începând cu luna martie campania ,,Fără pașaport în Basarabia”. Cele două organizații au depus adrese pentru legiferarea accesului cetățenilor Uniunii Europene în Republica Moldova doar cu obligația de a prezenta alternativ pașaportul sau cartea de identitate la Ministerul Afacerilor Externe al României, respectiv la Ministerul Afacerilor Externe şi al Integrării Europene al Republicii Moldova. De asemenea, sute de oameni au manifestat stradal pentru trecerea graniței de la Prut în baza buletinului.
 
În prezent, cei mai mulți dintre cetățenii României solicită eliberarea pașaportului pentru a călători în Republica Moldova.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii