Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:01 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Certificatul energetic al clădirilor, obligatoriu. Află de când

ro

29 May, 2013 18:19 1023 Marime text
Proprietarii vor fi obligaţi, din 20 iulie, să prezinte certificatul energetic al clădirii potenţialului cumpărător sau chiriaş, la tranzacţionarea imobilelor.
 
 
 
 
"Din 20 iulie 2013 fiecare proprietar va fi obligat să pună la dispoziţia potenţialului cumpărător sau chiriaş, după caz, anterior perfectării contractului, o copie de pe certificatul energetic, altfel contractele de vânzare-cumpărare sau închiriere fiind supuse nulităţii relative, potrivit prevederilor Codului civil. Eficienţa energetică a început să fie un punct important adus în discuţie de către potenţialii chiriaşi şi cumpărători de spaţii de birouri, în contextul atenţiei speciale acordate în ultimii trei ani cheltuielilor de mentenanţă ale clădirii şi optimizării acestora. De la începutul anului şi până în prezent circa 20% din clienţii noştri au ales clădiri de birouri eficiente energetic, bine izolate", a declarat într-un comunicat Alexandru Petrescu, managing partner al companiei de consultanţă imobiliară Esop Consulting.
 
Obligativitatea certificatului energetic a fost introdusă prin Legea 159/2013, publicată săptămâna trecută în Monitorul Oficial, pentru modificarea şi completarea Legii 372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor.
 
Noua lege prevede ca pentru clădirile sau unităţile de clădire care se vând sau se închiriază, investitorul/proprietarul/administratorul este obligat să pună la dispoziţia potenţialului cumpărător sau chiriaş, după caz, anterior perfectării contractului, o copie de pe certificat, astfel încât acesta să ia cunoştinţă despre performanţa energetică a clădirii. La încheierea contractului de vânzare-cumpărare proprietarul are obligaţia de a transmite certificatul, în original, noului proprietar.

Sursa Ph-online.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii