Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetat pentru dare de mită Un tânăr a încercat să mituiască un poliţist după ce a fost prins băut la volan

ro

06 Feb, 2019 14:36 1063 Marime text
Un tânăr din Argeş este cercetat, sub control judiciar, pentru dare de mită după ce a încercat să mituiască un poliţist pentru conducere sub influenţa alcoolului.
 
Marți, 5 februarie a.c., ca urmare a cercetărilor efectuate de lucrătorii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de un tânăr în vârstă de 22 ani, din județul Argeș, pentru comiterea infracțiunii de dare de mită, fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile.

Din cercetări a rezultat faptul că, la data de 3 februarie 2019, tânărul i-a promis unui agent de poliție din cadrul I.P.J. Argeș – Secția de poliție rurală Rociu, o sumă de bani (fără a specifica cuantumul), pentru ca acesta să îi creeze o situație favorabilă și anume să îi restituie permisul de conducere reținut cu o zi înainte. Polițistul a respins categoric propunerea și a formulat denunț la D.G.A. – S.J.A. Argeș pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.

"Precizăm că sâmbătă, 2 februarie 2019, tânărul în cauză a fost depistat de agentul de poliție în timp ce conducea un autovehicul pe drumurile publice, sub influența băuturilor alcoolice, sens în care i-a întocmit acte de constatare, aplicându-i sancțiune contravențională, suspendarea dreptului de a conduce autovehicule și reținerea permisului de conducere", transmit procurorii.
 
Pe parcursul cercetărilor, lucrătorii D.G.A. – S.J.A. Argeș au beneficiat de sprijinul D.O.S. – B.O.S. Pitești.
 
"Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", potrivit reprezentanţiilor DGA.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii