Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:20 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța organizează acțiuni de donare de sânge la Corbu, Cernavodă și Negru Vodă

ro

29 Jun, 2018 20:11 532 Marime text
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Corbu organizează sâmbătă 07.07.2018 între orele 08.30- 13.30 o acțiune de donare de sânge.
 
Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Corbu și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.
 
De asemenea, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Spitalul Orășenesc Cernavodă, organizează joi 12.07.2018 între orele 08.30- 13.30 o acțiune de donare de sânge.
 
Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Cernavodă și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.
 
Nu în ultimul rând, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Orașului Negru Vodă organizează sâmbătă 14.07.2018, între orele 08.30- 13.30, o acțiune de donare de sânge.
 
Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Negru Vodă și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.
 
Pot dona sânge persoane cu vârstă cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg ( în funcție de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, etc.  
 
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inima, neurologice, alte boli cronice care ar contraindică donarea de sânge.
 
Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!
 
În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.
 
Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:
 
     -7 tichete de masă pentru produse alimentare;
 
     -o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari.
 
     -decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.      
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii