Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:10 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Cehia. Cinci români, morţi în explozia de la uzina petrochimică

ro

23 Mar, 2018 07:21 1642 Marime text

Trei din cele șase persoane decedate în urma accidentului de joi au fost identificate ca fiind cetățeni români, anunţă Ministerul Afacerilor Externe, potrivit datelor obținute de către reprezentanții ambasadei României în Cehia de la autoritățile locale.

Consulul din cadrul Ambasadei României la Praga s-a deplasat în localitatea respectivă pentru a solicita autorităților competente detalii suplimentare și pentru a acorda asistență de specialitate.

De asemenea, misiunea diplomatică a întreprins demersurile necesare în vederea identificării și notificării familiilor cetățenilor români decedați.

Ancheta autorităților locale cu privire la acest incident este în curs de desfășurare.

Ambasada României în Republica Cehă monitorizează cu prioritate situația și menține în permanență legătura cu autoritățile competente, fiind pregătită să acorde asistență consulară, inclusiv pentru organizarea transportului funerar destinat repatrierii trupurilor neînsuflețite.

UPDATE:
 
În continuarea informațiilor cu privire la explozia produsă la o uzină chimică din localitatea Kralupy nad Vltavou, Cehia, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

Potrivit informațiilor obținute de Ambasada României la Praga, încă două dintre victimele exploziei au fost identificate ca fiind cetățeni români.

Astfel, numărul cetățenilor români decedați în urma tragicului eveniment a urcat la cinci în acest moment.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii