Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:55 25 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce le transmit poliţiştii şoferilor din Constanţa

ro

15 Apr, 2016 08:31 1252 Marime text
 
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, pentru judeţele Constanța, Tulcea, Botoșani, Iași, Neamț și Caraș-Severin, Administraţia Naţională de Meteorlogie a emis atenţionări nowcasting cu cod galben, referitoare la intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge și depăși 55–60 de km/h, respectiv 90-100 de km/h.
 
Vântul afectează buna desfăşurare a traficului rutier, așadar este necesar, din partea conducătorilor auto, să conștientizeze pericolul pe care acest fenomen meteorologic îl poate reprezenta pentru trafic.
 
Pentru evitarea implicării în accidente, şoferilor li se recomandă să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a autovehiculelor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.
 
Totodată, trebuie să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, deoarece vântul puternic îi poate rupe.


Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii