Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce au descoperit polițiștii locali pe strada Progresului din cartierul KM 4-5 municipiul Constanța. Au fost aplicate amenzi (galerie foto)

ro

29 Sep, 2018 10:45 2801 Marime text
În data de 28 Septembrie a.c, în intervalul orar 06.00- 24.00, polițiștii locali au acționat pentru descurajarea și prevenirea faptelor antisociale de pe raza competență și în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la: menținerea curățeniei, tulburarea ordinii și liniștii publice, asigurarea circulației pe drumurile publice, protecția mediului, urmărirea legalității lucrărilor de construcții și a afișajului stradal, modului în care se intervine în domeniul public, etc.

În urma verificărilor efectuate în teren de către polițiștii locali au fost aplicate 178 amenzi contravenționale în valoare totală de 97.080 lei.

Sunt redate  câteva din faptele contravenţionale constatate, în limita competențelor conferite de lege și care sunt prevăzute în actele normative menționate mai jos:
  • Legea nr.61/1991- privind ordinea şi liniștea publică: 19 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru consum de alcool în spații publice, tulburarea liniștii publice fără drept și alte fapte ce țin de buna conviețuire;
  • OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: 53 de amenzi contravenționale și 107 puncte de penalizare pentru opriri/staționări neregulamentare.
  • H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 49 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei, răscolirea gunoiului din containere,staționarea autovehicului pe spațiul verde sau cu aceasta destinație,etc.

Tot, în data de 28.09.2018, politiștii locali au desfășurat o acțiune tematica de ecologizare pe strada Progresului din cartierul KM 4-5 în scopul igienizării zonei și menținerii unei permanente stări de curățenie după ce mai multe persoane își improvizasera un adăpost temporar.

Persoanele în cauză au fost legitimate și sancționate contravențional, iar bunurile săvârsite din contravenții au fost confiscate de către oamenii legii.

Tabăra de nomazi a fost desființată și zona a fost igienizata de către lucratorii firmei de salubritate.

De asemenea, li s-a recomandat să se deplaseze către localitatea de domiciliu, respectiv comuna Cumpăna din județul Constanta.

Astfel de acțiuni se vor derula în mod sistematic. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii