Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce armament are la bord distrugătorul USS Truxtun care vine mâine în Portul Constanţa

ro

07 Mar, 2014 07:40 4000 Marime text
uss truxtun distrugator port constantaÎn perioada 8-11 martie, nava USS Truxtun se va afla în portul Constanţa pentru o vizită de rutină şi exerciţii comune cu România şi Bulgaria", se arată într-un mesaj care însoţeşte, pe pagina oficială de Facebook a ambasadei, o fotografie a navei.
Potrivit unui comunicat al ambasadei, este vorba despre o operaţiune "de rutină".
Cât timp se va afla nava la Constanţa, echipajul va avea o pregătire şi schimburi de informaţii cu partea română şi va participa la un exerciţiu cu navele româneşti şi bulgăreşti din Marea Neagră.
USS Truxtun (DDG-103) este un distrugător aparţinând forţelor navale americane, din clasa Arleigh Burke, lansată în 2007, denumită în cinstea eroului naval american Thomas Truxtun.
USS Truxtun are la bord mai multe tipuri de rachete: sol-aer, anti-balistice, antisubmarin şi rachete de croazieră Tomahawk.
Distrugătorul american poate găzdui şi două elicoptere de luptă Seahawk. Potrivit Flotei a 6-a americane, nava are la bord 300 de militari şi face parte din grupul care însoţeşte portavionul George W. Bush, care a ancorat recent în portul Pireu din Marea Egee.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un cititor 07 Mar, 2014 07:44 Da vine pentru un exercitiu de rutina,ca sa fie mai aproape de Ucraina,si este o etalare de forte la fel cum face Rusia.