Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cauţiunea lui Sebastian Ghiţă a fost respinsă de DNA Ploieşti!

ro

18 Apr, 2016 11:04 1649 Marime text
 
Procurorii DNA Ploiești au respins cauțiunea depusă săptămâna trecută de deputatul Sebastian Ghiță, în condițiile în care garanțiile depuse de acesta nu acopereau suma de 13 milioane de euro. Declarația nu este încă oficială, ea fiind oferită presei de surse judiciare. Potrivit acestora, Ghiță are termen până joi pentru a depune noi garanții astfel încât întreaga sumă să fie acoperită.

Amintim că lunea trecută, deputatul Ghiţă a depus garanții mobiliare și imobiliare în contul cauțiunii de 13 milioane de euro stabilită de procurori în dosarul în care acesta este acuzat de mai multe infracțiuni, între care șantaj, folosire de informații nedestinate publicității și dare de mită, au declarat surse avocățești, citate de agerpres.ro. Garanțiile depuse aparțin unei societăți controlate de parlamentar.
 
Măsura controlului judiciar pe cauțiune a fost dispusă de procurorii DNA Ploiești la data de 31 martie, după ce Camera Deputaților a respins cererile privind reținerea și arestarea parlamentarului. Termenul inițial pentru depunerea cauțiunii era 6 aprilie, însă Ghiță a cerut și obținut prelungirea până la data de 11 aprilie a termenului.
 
Deputatul este urmărit penal în acest dosar pentru două infracțiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, două infracțiuni de dare de mită, șantaj, cumpărare de influență și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În același dosar mai sunt cercetați penal procurorii Liviu Tudose și Aurelian Mihăilă, fostul subsecretar de stat în MAI, Viorel Dosaru, și fostul șef al DGA Prahova Constantin Ispas. Aceștia sunt acuzați că au permis accesul deputatului la informații dintr-un dosar care nu erau destinate publicității, scopul constând în zădărnicirea unei anchete penale, dar și în protejarea intereselor unor persoane și firme cercetate în cauza respectivă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii