Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât trebuie să crească brutul pentru a nu scădea netul. Calculator de salariu

ro

16 Nov, 2017 10:32 3664 Marime text
În 2018, salariul minim brut va crește, firmele fiind îngrijorate de o majorare a costurilor totale cu forța de muncă. De fapt, această majorare este datorată, în mare, transferului contribuțiilor la pensii (CAS) și sănătate (CASS) în sarcina exclusivă a angajaților, astfel că salariul net va rămâne cam același. Concret, angajatorii vor plăti mai mult pentru salariații cu minimul brut, dar mai puțin pentru ceilalți, informează România TV.

Pentru a demostra practic acest lucru, vom analiza mai jos situația unui angajat plătit, în acest moment, cu un salariu net de 3.500 de lei.

Astfel, pentru a asigura în prezent acest câștig net, angajatorul trebuie să suporte un cost total cu forța de muncă de aproximativ 6.126 de lei (valoarea poate înregistra mici oscilații, în funcție de domeniul de activitate al angajatorului, acest lucru afectând, în prezent, nivelul coeficientului pentru accidentele de muncă, o contribuție socială a angajatorului).



 

Începând cu data de 1 ianuarie 2018, pentru a-i putea plăti același salariu net de 3.500 de lei, angajatorul va trebui să mărească salariul brut al angajatului. Situația este expusă mai jos:





Citeşte mai multe pe: RTV.net.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii