Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Casa Regală a României continuă procesul cu statul român. Dosarul mutat la Curtea de Apel Oradea. Când va avea loc primul termen

ro

29 Mar, 2018 14:22 2207 Marime text
Pe rolul Curții de Apel Oradea a fost înregistrat un dosar prin care moștenitorii Regelui Mihai, decedat în luna decembrie 2017, solicită retrocedarea mai multor hectare de pădure. Dosarul are ca obiect ”refuz soluţionare cerere avizare documentație accesare ajutoare stat pentru anul 2015” și a fost înregistrat la Curtea de Apel Oradea pe 27 martie 2018.

În acest dosar părți sunt Majestatea Sa Regele Mihai I al României pe numele moștenirii, Principesele Margareta, Elena, Sofia și Maria, dar și sora acestora Irina Walker, toți în calitate de reclamanți. Pârâți în dosar sunt Garda Forestieră Oradea și Ministerul Apelor și Pădurilor.
Primul termen din dosar a fost fixat pentru data de 2 mai 2018.
 
Inițial dosarul a fost înregistrat în luna noiembrie 2017 la Tribunalul Bihor, dar pe 14 martie 2018 instanța a decis declinarea dosarului.
 

”Admite excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Bihor, invocată de pârâţi. Declină în favoarea Curţii de Apel Oradea competenţa de soluţionare a cauzei formulate reclamantul Majestatea Sa Regele Mihai I Al României și continuată de moştenitorii Alteţa Sa Regală Principesa Margareta A României, Alteţa Sa Regală Principesa Elena A României (Elena A României, Helena De Roumanie), Alteţa Sa Regală Principesa Sofia A României (Sofia A României, Sofia De Roumanie), Alteţa Sa Regală Principesa Maria A României (Maria A României, Marie Of Romania), Walker Irina prin mandatar TUCA ION în contradictoriu cu pârâţii Garda Forestieră Oradea și Ministerul Apelor și Pădurilor, având ca obiect refuz soluţionare cerere acordare compensaţii an 2015. Fără cale de atac Pronunţată în şedinţă publică azi, 14.03.2018” – se arată în minuta instanței.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii