Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:46 25 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medalii ale Statului român, conferite Asociației Casei Majestății Sale Custodelui Coroanei

ro

07 May, 2020 20:36 844 Marime text

Prin decret semnat de Președintele României, Excelența Sa domnul Klaus Iohannis, Asociației Casei Majestății Sale Custodelui Coroanei i-au fost conferite Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” și Medalia Comemorativă „Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului”.

Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” este conferită în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării identităţii naţionale şi a răspândirii valorilor culturale româneşti, pentru dăruirea cu care s-a implicat în organizarea de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri.

Medalia Comemorativă „Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului” a fost conferită în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării identităţii naţionale şi a răspândirii valorilor culturale româneşti, pentru dăruirea cu care s-a implicat în organizarea de evenimente dedicate Centenarului Războiului pentru Întregirea Neamului.

Din ziua de 27 august 2016 până în ziua de 1 decembrie 2019, Familia Regală a României a participat la 75 de evenimente legate de Centenarul Primului Război Mondial și cel al Marii Uniri. Acțiunile publice au fost organizate de Casa Majestății Sale Custodele Coroanei și au avut loc la București și în multe orașe din țară, precum și la Paris, Reims, Casablanca, Berlin, Lisabona, Istanbul, Madrid, Soultzmatt, Haguenau, Londra și Erevan.

Cele două medalii au mai fost conferite unor instituții și organizații prestigioase printre care se numără Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Externe, Societatea Națională de Cruce Roșie din România, Federația Comunităților Evreiești din România, Statul Major al Apărării, Banca Națională a României, Biblioteca Națională a României, Institutul Cultural Român.

Sursa foto-text: romaniaregala.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii