Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căpitanul unei nave-cargo, cetăţean român, eliberat după două săptămâni

ro

02 Jan, 2015 13:37 1745 Marime text
Căpitanul unei nave-cargo, un cetăţean român, a fost ţinut ostatic în Nigeria timp de două săptămâni. Acesta a fost eliberat de membri ai Forţelor Navale nigeriene, potrivit site-ului AllAfrica.com, relatează Mediafax.

Românul R.D.Ş., căpitanul unei nave-cargo, şi un cetăţean lituanian au fost ţinuţi ostatici două săptămâni într-un hotel din localitatea Warri, situată în sudul Nigeriei.

Cei doi străini au fost răpiţi din oraşul Sapele (sudul Nigeriei) de doi oameni de afaceri, un german şi un belgian, care urmau să ceară o răscumpărare pentru eliberarea lor.

Cei doi ostatici au fost eliberaţi într-o intervenţie a membrilor Forţelor Navale nigeriene la Hotelul Broadwell din localitatea Warri.

Cei doi străini sunt în stare bună şi au mulţumit autorităţilor nigeriene pentru eliberare.

Potrivit cotidianului nigerian Daily Times, românul R.D.Ş. este căpitanul petrolierului panamez MT Equinox, iar cetăţeanul lituanian, S.K., este inginerul-şef al navei. Cei doi au fost răpiţi de la bordul navei în urmă cu două săptămâni şi se aflau în Nigeria în baza unui contract cu compania Ringadas Oil.

Doi oameni de afaceri - germanul Canon Didier şi belgianul Henry Roussel - au fost arestaţi în acest caz, fiind acuzaţi de răpire.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii