Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:55 28 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când ar putea fi organizat referendumul pentru modificarea Constituţiei. Ce a declarat președintele Klaus Iohannis

ro

10 Jul, 2019 14:11 607 Marime text
Referendumul pentru modificarea Constituţiei este bine să fie organizat odată cu primul sau al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis citat de Agerpres.ro

Întrebat la Palatul Cotroceni când ar fi bine să fie organizat un referendum pentru modificarea Constituţiei, şeful statului a răspuns: "După părerea mea, referendumul este bine să fie organizat fie împreună cu primul tur al prezidenţialelor, fie împreună cu al doilea tur".

El a adăugat că nu există o recomandare a Comisiei de la Veneţia privind organizarea unui alt scrutin odată cu alegerile prezidenţiale.

"Sigur, s-au grăbit unii politicieni, care au şi boicotat acest referendum, să ne spună că există cică o recomandare dată de Comisia de la Veneţia să nu se organizeze alte forme de scrutin împreună cu alegerile. Ţin să informez opinia publică că această recomandare nu există. Deci, nu există o recomandare dată de Comisia de la Veneţia pentru a evita suprapuneri. Deci, putem fără niciun fel de problemă să organizăm referendumul împreună cu prezidenţialele. Şi, ca o notă de subsol, este foarte curios că exact unii politicieni care sunt foarte nemulţumiţi că vin GRECO şi Comisia de la Veneţia să le dea lecţii folosesc argumentul că de la Comisia de la Veneţia ni s-a spus să nu organizam împreună alegeri cu referendum. Iată un exemplu trist de abordare duplicitară din partea unor politicieni români", a afirmat preşedintele. 

Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii