Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:54 20 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Călin Popescu-Tăriceanu - „Preşedintele pare decis să facă tot ce poate ca să pună beţe în roate Guvernului”

ro

07 Feb, 2019 21:54 540 Marime text
Şeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi că preşedintele Klaus Iohannis pare să facă "tot ce poate ca să pună beţe în roate Guvernului" iar respingerea din nou a Liei Olguţa Vasilescu pentru portofoliul Ministerului Dezvoltării denotă, de fapt, dorinţa acestuia de a fi "cu orice preţ" perceput ca liderul Opoziţiei.

"Asistăm la un blocaj al Guvernului. Cred că niciodată nu am avut interimate aşa de lungi la două ministere foarte importante, mai ales acum, când sunt reuniunile pe care miniştrii noştri trebuie să le prezideze în cadrul Preşedinţiei rotative. Noi facem, cred, o figură uşor bizară, ca să nu spun chiar mai mult. Nimic nu mă mai miră, pentru că preşedintele pare decis să facă tot ce poate ca să pună beţe în roate Guvernului. Am citit motivaţia respingerii, preşedintele consideră că doamna Vasilescu nu ar fi pregătită pentru această funcţie. Are experienţă în administraţia locală, pentru că a fost primar al Craiovei, şi a lucrat bine şi a făcut treabă. A fost înainte ministru al Muncii, are experienţă guvernamentală. Ce experienţă în plus trebuie să te califice? Dacă discutăm aşa, strict, că nu are experienţă pe gestionarea de proiecte mari, poate, eu pun altă întrebare: dar domnul Iohannis ce experienţă are că a devenit preşedinte?", a spus Tăriceanu la Antena 3.


În opinia sa, aceasta este o viziune "complet anacronică", iar în perioada comunistă se punea în fruntea Armatei un general, la Interne - un miliţian, proceduri care nu fac parte din lumea democratică.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii